Mladenci iz Rusije vjenčali se u Andrićgradu

26.07.2015.

Vjencanje u Andricgradu

ANDRIĆGRAD – Mladenci iz ruskog grada Irkutska vjenčali su se u Andrićgradu, a svadba je izazvala veliko interesovanje Višegrađana i drugih posjetilaca ovog turističkog kompleksa.

Organizator ruske svadbe Ivan Stojanović iz Beograda rekao je novinarima da su mladenci poželjeli da naprave svadbu u Andrićgradu, jer smatraju da treba održavati dobre odnose između Republike Srpske i Rusije.

“Mladenci su smatrali da će ova svadba biti veoma interesantna jer je prostor idealan za ovakve i slične događaje, a ja sam pomagao u organizaciji”, naveo je Stojanović.

Vjencanje u Andricgradu

On je dodao da su se mladenci vjenčali na jednom brodiću na rijeci Drini, uz muziku trubača iz Srbije i orkestra koji je svirao džez.

Mladoženja Viktor Nikolaevič Larionov kaže da je oduševljen organizacijom i ambijentom u Andrićgradu. “Ovdje je zaista fenomenalno i svi gosti uživaju. Željeli smo da se vjenčamo na Mećavniku ili u Andrićgradu, što nam se ispunilo”, rekao je Larionov.

On je dodao da je posebnu čar na svadbi predstavljao nastup višegradskog Kulturno-umjetničkog društva koje se predstavilo sa dvije srpske koreografije.

Vjencanje u Andricgradu

Menadžer Andrićgrada Đorđije Šipčić kaže da je ovo početak jedne lijepe tradicije.

“Nadamo se da će se pozitivan glas iz Andrićgrada prenijeti dalje i da ćemo u skorije vrijeme imati još ovakvih gostiju iz Rusije i drugih zemalja”, rekao je Šipčić.

Mladenci Aleksandra Gončarova i Viktor Nikolaevič Larionov sa prijateljima i gostima provešće u Andrićgradu pet dana.