Održan 8. međunarodni limski biatlon

19.08.2015.

Limski biatlon 2015

RUDO – U subotu 15.08.2015. godine održan je „8. međunarodni limski biatlon Priboj-Rudo-Setihovo“ koji je i ove godine okupio veliki broj ljubitelja raftinga i biciklizma iz Srbije, BiH i Crne Gore.

Regata, koju je predvodio Aleksandar Pastir, predsjednik balkanske i instruktor svjetske rafting federacije, počela je u 11. 00 časova startom u Priboju. Spust niz rijeku Lim, stazom dugom 33 kilometra od Priboja do Rudog (Setihova) trajao je ukupno 4 sata, uz kraću pauzu na gradskoj plaži u Rudom, tokom koje je svim učesnicima biatlona poslužen vojnički pasulj i osvježenje. Raftere su uz obalu Lima od Priboja do Rudog pratili biciklisti.

Nakon pauze učesnici raftinga su nastavili vožnju do Setihova, koja je uključivala prelazak najuzbudljivijeg dijela staze, bukova Valine, po kojima je ovaj rafting poznat. Prema riječima učesnika raftinga, u ovom dijelu staze nakon mirnog spusta ulazite u brzake zbog kojih adrenalin skače.

Limski biatlon 2015 2

Na ovogodišnjem biatlonu, učestvovalo je oko 300 raftera i biciklista iz Banjaluke, Novog Sada, Prijepolja, Čačka, Požege, Užica, Priboja, Rudog i drugih mjesta.

Tokom biatlona učesnici su mogli uživati u prirodnim ljepotama drinsko-limskog kanjona, koji predstavlja jednu od rijetkih netaknutih prirodnih oaza u Evropi ali i u drugim zabavnim sadržajima. Dva dana pred biatlon u Priboju je održan „Lim fest“, tokom kojeg su prve večeri nastupile lokalne rok grupe, druge večeri bend „Neverne bebe“ a u Rudom je nakon biatlona na gradskom trgu održan koncert lokalne rok grupe.

Ovu manifestaciju, tradicionalno po osmi put, zajedno su organizovale Turistička organizacija Priboj iz Srbije i Javna ustanova za turizam i sport Rudo iz BiH uz finansijsku podršku opština Rudo i Priboj.