Održana promocija knjige „Preci i potomci“

31. avgusta 2015. 058.ba

Promocija knjige Gorana Kikovica u Cajnicu

ČAJNIČE – Povodom Velikogospojinskih svečanosti, promocija knjige „Preci i potomci“ Gorana Kikovića, predsjednika SO Berane iz Crne Gore, održana je u Narodnoj biblioteci „Branko Ćopić“ u Čajniču.

Promociju knjige otvorila je direktorica narodne biblioteke Jelena Tadić i načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić, koji su pozdravili sve prisutne i poželili im diobrodošlicu.

Knjiga Gorana Kikovića „Preci i potomci“ je svjedočanstvo o žrtvama i borbi predaka za oslobođenje od vjekovnog porobljivača i aktivnostima Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918. godine, njihovih potomaka i poštovalaca, regionalne organizacije Berane na očuvanju tradicija i istine o ovoj velikoj, epohalnoj pobjedi. O izvojevanju slobode u borbi protiv tadašnjih najačih imperija: otomanskog i austrougarskog carstva. Za ponos i divljenje!

Goran Kiković nas podsjeća kakav su strahoviti teror okupatori provodili nad našim precima. Kada čovjek sve to pažljivije pročita, zapita se kako i da li takva zvjerstva ljudski um može da zamisli, a kamoli da primijeni?

Kad pogledamo šta nam se sve danas dešava nije slučajno što su se naši preci-pjesnici pitali: da li će slobodni znati da cijene slobodu? – rekao je autor.

Knjiga „Preci i potomci“ nas opominje i ostavlja poruku o nepohodnosti neprekidne borbe za očuvanju istine, slobode, razvijanja bratske sloge i nacionalne svijesti.

Poruka ove knjige jeste: ako ne poznajemo svoju prošlost, teško možemo da trasiramo valjane puteve budućnosti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: