Humanitarna akcija za pomoć Darinki Stanojević

11.09.2015.

Darinka iz Foce

FOČA – Sedamdesetšestogodišnja starica iz Foče, Darinka Stanojević, raseljeno je lice koje trenutno boravi u mjesnoj zajednici Brod na Drini u Foči. To je njeno sedmo mjesto boravka od 1992. godine.

-Malo je reći da baka Darinka boravi u nehumanim uslovima. Ona živi u trošnoj baraci između vlažnih zidova, bez toaleta, šporeta, spava na trošnom krevetu, a loše instalacije prijete da izazovu spoj i da se baraka zapali. Omladinski pokret Foča je pokrenuo humanitarnu akciju kojom se planira nabavka šporeta na drva, odjeća, obuća i posteljina čime će se barem malo olakšati ovoj nesretnoj starici – izjavio je Mladen Mandić, predsjednik Omladinskog pokreta Foča i dodao da svi zainteresovani koji žele pomoći akciju finansijski, sredstva mogu uplatiti na žiro račun Omladinskog pokreta Foča u Novoj banci 555-010-00562075-36, sa naznakom “za pomoć Darinki Stanojević”.

Aktivisti Omladinskog pokreta posjetili su danas Darinku Stanojević i uvjerili se u kakvim nehumanim uslovima živi, uručili joj skromnu pomoć, a doktorica Olja Đokić iz Univerzitetske bolnice Foča je obavila ljekarski pregled te ustanovila da je zdravstveno stanje bake Darinka dobro s obzirom na to u kakvim uslovima živi.

Budimo humani, poruka je fočanske omladine.