Treći ribolovni KUP ratnih vojnih invalida Republike Srpske

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 27. septembra 2015. 058.ba

Ribilovci u Rogatici

POBJEDNIK IZ PRNjAVORA

ROGATICA – Vode zelene Drine ukroćene branom HE „Višegrad“ u Ajdanovićima, između Ustiprače i Međeđe na dijelu koji pripada opštini Rogatica, bile su juče, subota, 26. septembra, poprište takmičenja ribolovaca okupljenih na trećem KUP-u ratnih vojnih invalida (RVI) Republike Srpske, čiji je organizator bio republički Savez, a domaćin članovi Udruženja u Rogatici.

Na takmičenju su uzeli učešće RVI ribolovci iz Prnjavora, Laktaša, Zvorenika, Gradiške, te Opštinske Boračke organizacije Prnjavora i Rogatice kao domaćina.

U gostima i ove godine imali su RVI iz Vojvodine koji su došli u organizacije Opštinskog udruženja Srbobran, a uz Srbobrance bili su tu ribolovci invalidi iz Odžaka, Šida, Vrbasa i Sombora.

Ribilovci u Rogatici 2

– U ekipi svakog udruženja takmičila su se po tri ribolovca. Lovilo se udicom na plovak sa vremenom od tri sata i najviše uspjeha, odnosno ulova ribe mjereno kologramima, imali su ribolovci iz Opštinske boračke organizacije Prnjavor sa 2,20 kg. ispred kolega iz Gradiške i Laktaša, reče Božo Obradović, savezni ribolovni sudija, koji je, sa kolegom Miodragom Rajakom, društvenim sudijom, pomno pratio tok i regularnost takmičenja.

Sve tri prvoplasirane ekipe, kao nagradu, dodao je Obradović, dobile su po medalje, zlatnu, srebrenu i bronzanu, pehar i diplomu. Prvoplasirana ekipa odnijela je i prelazni pehar, a svi učesnici zahvalnicu za učešće na takmičenju.

Ribilovci u Rogatici 3

Posebnu zahvalnicu dobili su invalidi ribolovci iz Srbobrana kao utemeljivači višegodišnje saradnje njihovog udruženja i ostalih iz Vojvodine sa kojim sarađuju kolege iz Republike Srpske.

Takmičenje su pratili i najodgovorniji u Savezu RVI Srpske. Među njima bio je predsjednik Saveza Dragomir Jančić, predsjednik Predsjednipštva Dragan Vrhovac i predsjednik Skupštine Saveza Milomir Ećimović, koji je ujedno bio i domaćin ovog jednodnevnoig susreta ljubitelja ribilova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: