Nedjelja djeteta u Rogatici

06.10.2015.

Nedjelja djeteta u Rogatici

NA MASKENBALU PREKO 300 MALIŠANA

ROGATICA – Povodom Nedjelje djeteta Dječiji vrtić „Bambi“, klub za djecu „Milica“ i Osnovna škola „Sveti Sava“ u Rogatici organiztovali su prošlog ponedeljka (5.10.) u predvečerje dječiji maskenbal. U kostimima Supermena, Betmena, nindža kornjače, gusara i ciganki, crvenkapice i vuka, Petra Pana, bubamare, vještice, Pipi duga čarape, srpskog vojnika i seljaka sa Romanije, štrumpova, vila i anđela, pa i popova-sveštenika, ulicama Rogatice od Osnovne škole i opštine do sportske dvorane u komplaksu „Roteksa“ prodefilovalo je više od 120 dječaka i djevojčica predškolskog uzrasta i učenika 12 odjeljenja osnovaca od prvog do trećeg razreda.

Nedjelja djeteta u Rogatici 2

U sportskoj dvorani koja je bila dupke puna mama i tata, baka i deka, tetki i teča i drugih znatiželjnika koji vole djecu, mališani su prodefilovali i ispred žirija na čijem čelu je bila akademski slikar Danijela Novaković, koja je kad se sve završilo rekla da do sada nije imala teži zadatak od toga da odabere najbolju masku i njen opšti zaključak je – pobijedili su svi.

Nedjelja djeteta u Rogatici 3

Ali, pošto su pravila neumoljiva, za najbolju masku predškolaca proglašena je u liku klovna koga je nosila Iva Kušić. Drugo mjesto pripalo je dvogodišnjem Vuku Orašaninu, koji je nosio kostim vojvođanskog paora sa bubnjem, a treće Pavlu Eriću koji je nosio svešteničku odoru, bradu, brkove, naočare i čak kandilo.

Nedjelja djeteta u Rogatici 4

Osnovci su ocjenjivani po razredima i prvo mjesto zauzeli su učenici 2/2 odjeljenja razrednice Gordane Kojić, koji su bili u kostimima šumara, drugo odjeljenje 3/2 nastavnika Milomira Draganića koji su bili u kostimima kauboja i indijanaca i treće 1/1 razrednog starješine Mira Rebića, koji su nosili maske gusara i ciganki.

Najbolje ocijenjenim pripale su diplome i skromne nagrade koje je obezbijedio pokrovitelj ove uspješno organizovane manifestacije Opština Rogatica.

Maskenbal je protekao i uz prigodan kulturno-zabavni program u čijoj realizaciji su učestvovali osnovci iz četvrtog i petog razreda, a sve je bilo podređeno Nedelji djeteta i pravima djece.