Odbojkašice Mladosti pobjedom otvorile novu sezonu

11.10.2015.
ZOK Mladost

Foto arhiva

Rogatičanke nadigrale Velež

ROGATICA – Pobjedom nad čvrstom ekipom Veleža 3:2 odbojkašice Mladosti su na najbolji način otvorile novu sezonu u II ligi grupa 1.

Ovaj trijumf još više dobija na značaju kad se zna da su rogatičke odbojkašice nakon ispadanja iz I lige RS u potpunosti izmjenile i podmladile sastav.

Početak utakmice nije obećavao da će bodovi ostati u Rogatici, gošće iz Nevesinja su odigrale odlično i riješile prvi set u svoju korist sa 16:25.

Ipak u drugoj dionici potpuno druga slika na terenu, domaće odbojkašice su zaigrale mnogo bolje i stigle do izjednačenja, bilo je 25:22.

Slično je bilo i u trećem setu koji se završio istim rezultatom u korist odbojkašica Mladosti.

Najviše uzbuđenja viđeno je u četvrtom periodu na tehničkom tajm autu Rogatičanke su imale ubjedljivu prednost od pet poena bilo je 12:7, potom je uslijedio pad u igri domaćih odbojkašica koje su dopustile Nevesinjkama nekoliko lakih poena pa se ušlo u uzbudljivu završnicu gdje su sretnije i spretnije bile odbojkašice Veleža i izjednačile rezultat na 2:2 (21:25).

U odlučujuće petom setu ponovo su odbojkašice Mladosti bile na visini zadatka i stigle do ubjeldjivih 15:8 za konačnih 3:2.

ŽOK ROGATICA – ŽOK VELEŽ 3:2
(16:25; 25:22;25:22; 21:25; 15:8)

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca 50.
Sudije: Mlađen Grujić (Sokolac), Marko Mališ (Foča).

ŽOK ROGATICA: Pušonja, Racković, Gvozdenac, Motika, Jovičić, Novaković, Marković, Marijanović, Sorak, Janković, Heleta. Trener: Gorana Sorak.

ŽOK VELEŽ: Golijanin, Šipovac, Žerajić, Manjak, Kovač, Kovačević, Vučić, Milanović, Šakota, Zubac, Todorović. Trener: Predrag Nikitović.