Počela Dječija liga “Fudbal spaja ljude”

17.10.2015.

Djecija liga u Foci

FOČA – Druga sezona Dječije fudbalske lige drinske regije pod nazivom “Fudbal spaja ljude” počela je danas u Gradskoj dvorani u Foči.

U ligi učestvuje sedam fudbalskih klubova “Goražde” i “Dribling” iz Goražda, “Sutjeska” iz Foče, “Bambi” iz Višegrada, “Kolina” iz Ustikoline, “Radnički” iz Novog Goražda i “Mladost” iz Rogatice, sa ukupno 21 ekipom podijeljenim u tri uzrasne grupe.

Ovakve lige su prvi takmičarski koraci djece koja pohađaju fudbalske škole.

U najmlađoj grupi su dječaci i djevojčice rođeni 2007. i 2008. godine, srednja grupa su fudbalski talenti godišta 2005. i 2006, a najastarija grupa je 2003/2004. godište.

Trener mlađih selekcija u fudbalskom klubu “Sutjeska” Dragan Cicović rekao je da je smisao lige u druženju djece i učenju fer-pleju.

“Osim treninga, djeci su u ovom uzrastu potrebne i utakmice na kojima će se dokazati, a veoma je važan i socijalni aspekt – upoznavanje djece iz drugih gradova. Upravo je to prednost ove lige”, rekao je Cicović.

Trener u fudbalskom klubu “Dribling” Edin Terović rekao je da je djeci mnogo zanimljivije da treniraju kada imaju i takmičarske utakmice, ali da je rezultat najmanje bitan.

“Svakih 15 dana se sastajemo i družimo. Ovo je fenomenalno, pogotovo za djecu najmlađeg uzrasta koja prvi put izlaze na teren. Ne može se opisati koliko su uzbuđeni, ne mogu da dočekaju da počne utakmica”, naveo je Terović.

Mlada fudbalerka Dragana Droca iz Novog Goražda kaže da obožava da igra fudbal i da joj je omiljeni klub “Real Madrid”, a igrač Kristijano Ronaldo.

“U ekipi sam zajedno sa dječacima, ponekad su grubi, ali su dobri”, ističe Dragana.

NJen vršnjak iz goraždanskog “Driblinga” Seldin Alihodžić kaže da je upoznao dosta drugara i da je presrećan što učestvuje u dječijoj ligi.

“Treniram već dvije godine i želja mi je da jednog dana zaigram u prvom timu”, dodaje Seldin.

Sljedeći krug takmičenje održaće se za 15 dana u Novom Goraždu.