Raša Popov, uz Dječiju nedelju, u Andrićgradu se družio sa višegradskim mališanima

08. oktobra 2015. 058.ba

Rasa Popov u Andricgradu 2

OD PROLjEĆA NOVA SERIJA „FAZONA I FORA“

ANDRIĆGRAD – Radivoj „Raša“ Popov, dječiji pisac, dugogodišnji televizijski novinar, upamćen kao svojevrsna zvijezda nekadašnje dječije televizijske emisije „Fazoni i fore“, u prepunoj velikoj sali bioskopa „Doli Bel“ u Andrićgradu družio se sa učenicima prvih i drugih razreda Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Višegrada.

Popularni Raša je, svojim nasputom, pokazao zavidnu vitalnost, čitajući mališanima svoje stare i najnovije šaljive dječije pjesme, pričajući im razne dogodovštine i poučne priče i bajke.

Rasa Popov u Andricgradu 3

-I u 82-goj godini ja sam uz decu i sa decom, ističe Popov.

On je podsjetio na veliku popularnost dječije televizijske emisije „Fazoni i Fore“, koja je ostavila dubok trag na brojne generacije najmlađih širom predratne Jugoslavije.

Rasa Popov u Andricgradu

-Nakon punih 30 godina od emitovanja ove popularne dečije emisije, ove godine nas je ponovo okupio idejni tvorac, pesnik Ljubivoje Ršumović, nakon čega je počelo snimanje novog serijala „Fazona i Fora“, čija montaža je najavljena za zimu, a emitovanje na proleće, najavio je Popov.

On je poručio najmlađima da slušaju svoje roditelje, a roditeljima da sa djecom lijepo postupaju i da ih ne tuku.

-To je jednostavna tajna porodične sreće, poručio je Raša Popov, nakon druženja sa višegradskim mališanima u Andrićgradu, povodom Dječije nedelje.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: