Bioskop: Repertoar od 19. do 25. novembra

19.11.2015.

ANDRIĆGRAD – Od 19. do 25. novembra posjetioci bioskopa u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove “Mojih 5 minuta” i “Igre gladi: Šojka Rugalica II dio 3D”.

 

Mojih 5 minuta [19:00]

Mojih 5 minuta

IZVORNO IME: Une heure de tranquillité
REŽIJA: Patrice Leconte
ULOGE: Christian Clavier, Carole Bouquet, Valérie Bonneton, Rossy de Palma
ŽANR: Komedija
TRAJANjE: 79 min
CIJENA: 3 KM
DISTRIBUCIJA: MCF MegaCom Film

SADRŽAJ FILMA:

“Mojih 5 minuta” (Une heure de Trankuilite) je nova, ali potpuno tradicionalna francuska farsa reditelja Patrica Leconta i dramskog pisca Floriana Zelera. Uzbudljiva i prenatrpana klišeima. Suprug koji vara. Supruga koja vara. Predivan stan u Parizu. Radoznala čistačica. Nesposoban vodoinstalater. Dosadni komšija. Pokvaren lift. Porodična tajna. Ovakva adaptacija Zelerove hit predstave ima par dobrih, duhovitih delova, sa Kristijanom Klavijeom u glavnoj ulozi, koji se trudi da kanališe nezadovoljstvo čovjeka koji samo želi da bude sam i sluša svoju omiljenu džez ploču.

Magnet za bioskope, Kristijan Klavije, na komičan način tumači ulogu zubara Mišela Leprouka, sebičnog ženskaroša, koji je upravo naišao na rijetku džez ploču koju godinama pokušava da nađe. Sve što želi je da se vrati kući, pusti svoj dragoceni gramofon i uživa. Postoji samo jedan problem, a to su sve ostale stvari u njegovom životu, uključujući i ženu, ljubavnicu, kao i dosadnog sina i ekscentričnu kućnu pomoćnicu, koju glumi Rosi de Palma, poznata po Almodovarovim filmovima. Ova urnebesna komedija je dovoljna da svakog strpljivog, iskrenog i velikodušnog čoveka izvede iz takta. Samo da naš dragi gospodin Leprouk posjeduje jedan od ovih kvaliteta.

 

Igre gladi: Šojka Rugalica II dio 3D [20:00]

Sojka rugalica 2

IZVORNO IME: The Hunger Games: Mockingjay – Part 2
REŽIJA: Francis Lawrence
ULOGE: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson.
ŽANR: Akcija, naučna-fantastika
TRAJANjE: 137 min
CIJENA: 4 KM
DISTRIBUCIJA: Blitz Film & Video Distribucija d.o.o.

SADRŽAJ FILMA:

Izuzetna, Oskarom nagrađena Dženifer Lorens postala je Ptica Rugalica, koja se najzad rešila okova i slobodno raširila krila!

U grand finalu epskog globalnog fenomena Igre gladi, Katnis Everdeen shvata kako je na kocki puno više od pukog preživljavanja – bori se za budućnost! Narod Panema je u punom ratu, a Katnis se u finalnom sukobu suočava sa predsjednikom Snouvom. Naime, sa najvjernijim prijateljima organizuje pokušaj ubistva predsjednika koji je postao sve opsjednutiji željom da je uništi. Smrtonosne zamke, neprijatelji i teški, moralno upitni izbori za Katnis će biti puno veći izazov od bilo koje arene u kojoj se do sada našla tokom Igara gladi…