Ivan Nikolić, osnovac sa Borike, sam trenira fudbal sanjajući Zvezdu i Real

23. novembra 2015. 058.ba

ivan nikolic-sam trenira fudbal

ČEKA VRŠNjAKA DA SE PODIJELE IZMEĐU STATIVA

ROGATICA – Na Borikama kod Rogatice, u zaseoku Pelja, svakog dana dvanaestogodišnji Ivan Nikolić trenira fudbal, i to sam!

Pored roditelja ima dvije starije sestre, strica, baku i djeda. U komšiluku, kako kaže, nema ni jednog vršnjaka sa kojim bi se igrao.

Zatekli smo ga nedavno na poljančetu pored kuće, na kome je sam postavio dvije stative, nadajući se da će tokom ljetnjeg raspusta doći bar jedan vršnjak, da se podijele između stativa, ili makar na male golove.

-Ljetos, na Ilindan, došli su nam brojni gosti. Bilo je dječaka toliko da smo odigrali mali fudbalski turnir, priča sa osmijehom ovaj budući fudbaler.

Učenik je sedmog razreda područne osnovne škole „Sveti Sava“ na Borikama, koju pohađa tridesetak đaka.

-U razredu nas je samo četvero, tako da i na časovima fiskulture ne možemo sastaviti jedan, a kamo li dva tima za igru, priča ovaj vižljasti dječak, pun elana i samopouzdanja.

ivan nikolic sam medju stativama

Od svih sportova najviše voli fudbal. Prati sve najvažnije utakmice u svijetu i kod nas preko televizije, pomno upijajući poteze velikih fudbalskih zvijezda.

-Moji treninzi počinju zagrijavanjem, a zatim driblinzima, prodorima i pimplanjem fudbalske lopte, pojašnjava Ivan, dodajući da je strastveni navijač Crvene Zvezde i da se oduševljava potezima fudbalera Reala.

Među štednom odjećom čuva zvezdin dres i sanjari da uživo gleda bar jednu njihovu utakmicu.

-Volim sve pozicije u igri, ali mi nekako najviše „leži“ lijevo krilo, pojašnjava Ivan poput nekog iskusnog trenera.

Skoro će zima, kada će snijegovi prekriti njegovo igralište na poljančetu pored kuće.

-Treniraću u garaži i hangaru u kome tata i stric drže poljoprivredne mašine, a ponekad i u kući, kazuje Ivan koji se već s proljeća vraća na svoje igralište, očekujući bar jednog vršnjaka da mu se pridruži na treninzima.

Možda mu se jednog dana ostvare njegovi fudbalski snovi. Na tom putu Ivan već sada planira da, kad u Rogatici kroz dvije godine upiše srednju školu, počne trenirati sa podmlatkom Fudbalskog kluba „Mladost“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,