Održan sastanak Međunarodnog odbora Andrićevog instituta za obilježavanje stogodišnjice Prvog svjetskog rata

iskra.co - 01. новембра 2015. 058.ba

odbor Andricev-institut

ANDRIĆGRAD – Danas je održan sastanak Međunarodnog odbora Andrićevog instituta za obilježavanje stogodišnjice Prvog svjetskog rata. Sastanku su prisustvovali šef Istorijskog odjeljenja Andrićevog instituta dr Miroslav Perišić, istoričar iz Londona dr Svetozar Rajak i dr Oleg Ajrapetov, istoričar sa moskovskog univerziteta Lomonosov.

Odbor je na današnjem sastanku sumirao svoju dosadašnju aktivnost na obilježavanju stogodišnjice Prvog svjetskog rata i donio plan aktivnosti u narednom periodu.

Planirano je da se početkom decembra u Andrićevom institutu održi dvodnevno predavanje na teme:
– Istočni front
– Drugi svjetski rat, posledice
– Paralele Prvi i drugi svetski rat, a u decembru će se pojaviti i drugi broj međunarodnog časopisa „Vekovi“ koji izdaje Andrićev institut.

U junu mjesecu u Andrićevom institutu planirana je velika međunarodna konferencija „Okupacija i civilne žrtve u Prvom svjetskom ratu“ na kojoj će učešće uzeti poznati svetski istoričari.

Andrićev institut nastavlja sa mjesečnim izdavanjem Istorijskih svesaka a planirano je da se prevede i nekoliko najnovijih knjiga iz svetske istoriografije kao i knjiga banjalučkog istoričara Borivoja Miloševića „Srpska pravoslavna crkva u BiH u Prvom svjetskom ratu“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: