Održana dječija predstava u obdaništu „Neven“

SRNA - Jovana Borovčanin - 25. новембра 2015. 058.ba

Predstava u obdanistu

VIŠEGRAD – U obdaništu „Neven“ u Višegradu održana je predstava „Kako se postaje vitez“ u izvođenju dječijeg pozorišta „Poletarac“ iz Beograda.

Stefan Filipović iz beogradskog Pozorišta za djecu „Poletarac“ rekao je da predstava govori o odrastanju i drugarstvu i o tome kako se, uz dobrotu, upornost i poštenje, mogu ostvariti snovi.

„Drago nam je da smo danas u Višegradu i da ova deca imaju priliku videti ovu divnu predstavu“, dodao je Filipović.

Beogradski glumac Đorđe Dragičević rekao je da dječak, čiji lik tumači u predstavi, želi da postane vitez, ali da za to mora da se dokaže svojim vrlinama.

Direktor obdaništa „Neven“ Danka Mitrović rekla je Srni da je dugogodišnja praksa u obdaništu da se, osim redovnih aktivnosti u okviru godišnjeg programa rada, mališanima ponude upoznavanja sa svim oblicima umjetnosti, pa tako i sa dramskom umjetnošću.

„Zadovoljstvo nam je što smo danas ugostili pozorište `Poletarac` iz Beograda, čiji su nam glumci prikazali zanimljivu predstavu po motivima iz teksta Duška Radovića, a ono što je najvažnije jeste da su djeca sa oduševljenjem prihvatila predstavu i istinski uživala u njoj“, dodala je Mitrovićeva.

U obdaništu „Neven“ u Višegradu trenutno boravi oko 50 mališana.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: