Sportski vikend – Svi nastupaju u Rogatici

27.11.2015.

KK Rogatica

ROGATICA – Košarkaši dočekuju Slaviju 1996, rukomatašice Jedinstvo iz Tuzle, a odbojkašice Zelengoru iz Kalinovika.

Oprezno protiv „fenjeraša“

Nakon prvog ovosezonskog trijumfa na gostovanju u Zvorniku košarkaši Rogatice dočekuju povratnika u elitu RS ekipu Slavije 1996.

„Slavija još nije osjetila slast pobjede u novom šampionatu, nalaze se na začelju tabele. Ipak, ovo je tek početak prvenstva i treba biti oprezan protiv komšija. Imaju oni mlad i neiskusan sastav, ali ipak mogu da iznenade. Naš tim je u ovom trenutku kvalitetniji, ali to moramo pokazati i na terenu. Ako ponovimo igru iz Zvornika mislim da ne bi trebalo biti problema. Nastupićemo kompletni, nema bolesnih a ni povrijeđenih, i vjerujemo u pobjedu koja bi nas preselila u sredinu tabele“ rekao je Mladen Šibalija trener košarkaša Rogatice.

Susret između KK Rogatica i KK Slavija 1996 na programu je u nedelju 29. novembra sa početkom u 18 časova u rogatičkoj sportskoj dvorani.

ZRK Rogatica maj 2015

Rukometašice: Jedinstvu uloga favorita

Rukometašicama Rogatice nikako da krene u BiH eliti. Čvrsto su zakovane za dno tabele sa mršavim učinkom od 1 pobjede i 7 poraza. Slijedi novo iskušenje, u goste stiže iskusna ekipa Jedinstva iz Tuzle.

„Naše gošće iz Tuzle imaju solidan sastav, i nalaze se u sredini tabele. Ostvarile su prosječan učinak od 4 pobjede i isto toliko poraza. To je znak da se ,bez obzira na sve, možemo nadigravati sa njima. Istina, Jedinstvo je favorit no nećemo se predati unaprijed. Pružićemo koliko god u ovom trenutku možemo. Vjerujemo da će nas podržati i navijači i uz malo sreće mogli bi prirediti iznenađenje i zabilježiti drugu ovosezonsku pobjedu“ rekla je Divna Janković jedna od boljih rukometašica Rogatice.

Utakmica ŽRK Rogatica i ŽRK Jedinstvo igra se u rogatičkoj sporskoj dvorani u subotu 28. novenbra sa početkom u 18 časova.

ŽOK Rogatica - ženski odbojkaški klub

Odbojkašice: Vrijeme je za trijumf

Odbojkašice Mladosti su odmarale proteklog vikenda pošto je odložen meč u Nevesinju. Pred malim rogatičankama je nova prilika za dokazivanje, u goste im stiže ekipa Zelengore iz Kaslinovika.

„U prvom dijelu prvenstva doživjele smo neugodan poraz od 3:0 u Kalinoviku i tom prilikom smo se uvjerile da Zelengora ima uigran i iskusan sastav. Ipak, još jednom ponavljam da su sve ekipe u ligi sličnog kvaliteta , izdvaja se jedino Ljubinje koje je i lider. Ne treba zaboraviti ni to da su naše naredne gošće druge na tabeli. Ipak, nisu ni one i neranjive. Jednim ozbiljnim pristupom meču, uz dobru koncentraciju i borbenost, možemo pružiti kvalitetan otpor iskusnijim Kalinovčankama i zabilježiti trijumf“ optimista je Gorana Sorak trener i igraš odbojkašica Rogatice

Utakmica između Odbojkašica Mladosti i Zelengore će se odigrati u nedelju 29. novembra sa početkom u 12 časova u rogatičkoj sportskoj dvorani.