Bioskop: Repertoar od 3. do 9. decembra

02.12.2015.

ANDRIĆGRAD – Od 3. do 9. decembra posjetioci bioskopa u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove „Čudovišta iz susjedstva“ i „Smrdljiva bajka“.

 

Čudovišta iz susjedstva [19:00]

Cudovista iz susjedstva

IZVORNO IME: Goosebumps
REŽIJA: Rob Letterman
ULOGE: Jack Black, Dylan Minnette, Odeya Rush
ŽANR: Avantura, komedija, fantazija
TRAJANjE: 103 min
CIJENA: 3 KM
DISTRIBUCIJA: Continetal Film

SADRŽAJ FILMA:

Iako je u početku uznemiren zbog činjenice što se iz velikog grada morao preseliti u mali gradić, tinejdžer Zah Cuper (Dilan Minet) uskoro zaboravi na sve to kada se sprijatelji sa Čempom (Rajan Li) i otkrije da mu je komšinica prelijepa djevojka Hana (Odeja Raš).

Ali neće sve biti tako jednostavno kada Zah upozna Haninog misterioznog i vrlo čudnovatog oca za kojeg se ispostavlja da je R. L. Stejn (Džek Blek), autor super-uspešnih knjiga „Goosebumps“. Kako malo pomalo Zah upoznaje čudnovatu porodicu iz susjedstva uskoro otkriva i da Stejn krije opasnu tajnu: naime, čudovišta koja su opisana u njegovim bestselerima zapravo su stvarna, a Stejn štiti svoje čitaoce od njih držeći ih zaključane u svojim knjigama. Međutim, kada ista ta čudovišta igrom slučaja budu puštena na slobodu, Zakov život se u potpunosti mijenja. U ludoj avanturističkoj noći koja je ispred njih Zak, Hana, Čempa i Stejn moraće da se udruže kako bi uhvatili sva čudovišta iz Stejnove imaginacije – uključujući Slapi Dimija, djevojku sa ukletom maskom, patuljke i mnoge druge – kako bi ih vratili tamo gdje im je mjesto i spasili svoj gradić.

 

Smrdljiva bajka [20:15]

smrdljiva bajka

IZVORNO IME: Smrdljiva bajka
REŽIJA: Miroslav Momčilović
ULOGE: Žarko Laušević, Jelena Đokić, Petar Božović, Bojan Žirović, Miloš Vlalukin, Nebojša Ljubišić, Aleksandar Đurica, Miloš Samolov, Nebojša Ilić, Marko Gvero
ŽANR: Avantura, komedija, fantazija
TRAJANjE: 98 min
CIJENA: 3 KM
DISTRIBUCIJA: OSKAR Film

SADRŽAJ FILMA:

I u slici i u zvuku ovaj film sadrži jedinstvo suprotnosti. Smrad i bajku. Romantiku u šahtu. Držanje za ruku na deponiji smeća. Kadar scene sa kamerom bez stativa u apokaliptičnom ambijentu. Noćne scene na klupi slično kao filmu ‘Svetlosti velegrada’ Čarlija Čaplina. Scene na deponiji inspirisane filmom ‘Dodeskaden’ Akira Kurosave. Dominantna boja u fotografiji biće boje rđe. Jer rđa i jeste svuda oko njih.

Moma je skitnica koji živi u napuštenoj fabrici i pati od depresije. Ema je skitnica koja živi u šahtu i liječila se od alkoholizma. Ema je nekada davno izgubila bebu i to je preokrenulo njen život. Moma se zaljubljuje u Emu. Oni počinju da žive zajedno u potpunoj nemaštini. Jedno drugom uljepšavaju dane. Vjenčavaju se. Vjenčava ih Kralj klošara koji živi na deponiji. Moma i Ema odlaze na medeni mjesec i tom prilikom nailaze na ostavljenu bebu pored kontejnera. Nastavljaju porodični život u troje…