Centar za socijalni rad u Rogatici – Donatori, hvala vam!

18.01.2016.

Dragana Bakmaz

ROGATICA – Iz dana u dan sve je više onih koji se iz ovih ili onih razloga obraćaju u rogatički Centar za socijalni rad. Udovoljava im se u granicama zakonske regulative, ali i materijalnih mogućnosti koje često sputavaju dobru volju radnika ove javne ustanove da pomognu.

Upravo materijalne (ne)mogućnosti i želja da se uz tek minule novogodišnje i božićne praznike pomogne socijalno najugroženijim licima, bili su razlog da i ovoga puta, kao što je činjeno nekih ranijih godina, iz Centra pođe akcija prikupljanja pomoći kako bi i ove kategorije osjetile radost praznika.

– Akcija je trajala tokom decembra i na naše veliko zadovoljstvo podržana je od čak 31 subjekta na području opštine. Donatori su različiti. Prva se odazvala Sindikalna organizacija organa uprave u opštini. Slijedili su ih iz DOO „DMM“ i radnici Srednjoškolskog centra, Turističke organizacije, kolektiva Dječijeg vrtića „Bambi“ i veći broj uglavnom manjih privatnih trgovinskih, ugostiteljskih i drugih privrednih subjekata i radnika društvenih i javnih djelatnosti do Doma za starija lica „Sunce“, kazuje direktorka Centra Dragana Bakmaz.

Socijalno Rogatica

– Od prikupljenih novčanih i sredstava u naturi, dodaje ona, kupili smo i komplatirali 80 paketa čija vrijednost je bila od 25 do 30 maraka. U paketima su se našli najnužniji prehrambeni artikli (brašno, šećer, ulje, so, nešto tjestenine i riže, po neka konzerva) i sredstva za ličnu i kućnu higijenu. U nekom od paketa, ovisno o broju i starosti članova domaćinstva, našao se i po koji slatkiš, kafa i slično. Deset višečlanih porodica u paketu dobilo je i po 25 kilograma „narodnog“ brašna.

Pošto smo pakete uručili svim porodicama, ovo je prilika da se u njihovo i u ime radnika Centra zahvalim svim donatorima koji su uzeli učešća u ovoj humanitarnoj akciji. Oni su pomogli da i najugroženiji u našoj opštini osjete ljepotu najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, ali i obje nove godine, reče na kraju direktorka Bakmaz.

Direktorka Centra za socijalni rad u ime korisnika socijalne pomoći i dodatka za pomoć i njegu drugog lica zahvalila se i načelniku opštine Tomislavu Puhalcu koji je uplatom iz budžeta u iznosu od 17.755,34 marke omogućio da Božić dostojno obilježi i ova kategorija socijalno ugroženih.

Ona se zahvaljuje i Crkvenom odboru pri crkvi Svete Trojice u Rogatici i svim privrednicima i ostalim sugrađanima koji su učestvovali u akciji prikupljanja novčane pomoći i njene dostave najugroženijim na podrtučju opštine.

Zahvalnica je otišla i svim vlasnicima trgovinskih radnji koji su omogućili postavljanje paketa za prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene u njihovim objektima.

OSTALI DONATORI

DOO “Aroma”, SUR “Konoba plus”, STR “Dijana Rogatica”, Meldžis Islamske zajednice, STR “Darko”, DOO “Roso-prom”, “Mikrobute”, kolektiv Filojale Unikredit banke, frizerski salon “Wella”, kolektiv Filijae Fonda zdravstvenog osiguranja, kafe “Allegro”, kolektiv “Crvena apoteka”, Slastičarna “Ohrideja”, SUR “Stefani”, SUR “Ogi”, kolektiv Filijale NLB Razvojna banka, kolktiv JU Narodna biblioteka, Frizerski salon “Gorana”, STR “Perkvoić”, STR “SMP”, SUR “Dionis”, “Slatka kuća”, kolektiv “Pošte Srpske, SZFR “Diva” i kolektiv Centra za socijali rad, svi iz Rogatice.