NP „Sutjeska“ – Zasijala rasvjeta u Dolini heroja

SRNA - Aleksandra Janković - 04. januara 2016. 058.ba

Rasvjeta NP Sutjeska

FOČA – U Dolini heroja na Tjentištu, u Nacionalnom parku „Sutjeska“, danas je svečano puštena u rad obnovljena rasvjeta uz put Foča-Gacko, koji je dio nekadašnje magistrale Beograd – Dubrovnik.

Rasvjeta je gotovo četvrt vijeka bila devastirana, a njena obnova je koštala 75.000 maraka.

Sredstva je, uz učešće Nacionalnog parka „Sutjeska“, obezbijedilo Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Vršilac dužnosti direktora Nacionalnog parka „Sutjeska“ Dejan Pavlović rekao je da je ovo samo prva faza obnove i da će radovi biti nastavljeni kada vremenske prilike to budu dozvoljavale.

„U planu je izgradnja još oko 1.000 metara rasvjete, na trasi prema spomeniku Bitke na Sutjesci. Planiramo i da očistimo spomenik, tako da ćemo njegovo pjeskarenje raditi najvjerovatnije u februaru, kada nam stigne mašina spacijalizovana za taj posao“, rekao je Pavlović.

Spomenik Bitke na Sutjesci, koji je posivio i zarastao u mahovinu, izgrađen je 1973. godine i nekada se bijelio kao snijeg.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,