Uz Svjetski dan smijeha u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 11. јануара 2016. 058.ba

Smijeh u Rogatici

„LJEKARSKA ORDINACIJA“ U NARODNOJ BIBLIOTECI

ROGATICA – Povodom 10. januara Svjetskog dana smijeha, koji je utemeljen na prijedlog indijskog doktora Madan Kataria, poznatijeg kao doktora za smijeh, večeras su u Rogatici članovi Dramsko-recitatorske družine koja radi pri Narodnoj biblioteci, izveli malu komičnu predstavu kojoj su dali ime „Ljekarska ordinacija“.

Pošlo se od toga, reče najavljujući ovaj šaljivi igrokaz članica Družine Sofija Cvijetić, da smijeh izaziva posebne fiziološke promjene koje pomažu organizmu na mnogo načina. Između ostalog, zvonki smijeh povećava stvaranje limfocita, zatim gama-interferona-proteina aktivnog u borbi protiv svake bolesti. Potrošnja energije u nekoliko minuta smijeha je jednaka količini potrošene energije u 15-minutnoj vježbi na sobnom biciklu. Kada se smijemo u pokretu je 15 mišića našeg lica…

Smijeh u Rogatici 2

– Engleski pjesnik Bajron, dodala je Cvijetićeva, rekao je „Koristite svaku priliku za smijeh. To je najjeftiniji lijek“.

I zaista bila je ovo kratka, ali slatka komična priča u kojoj je u ulozi doktora i prvog pacijenta igrao Dragan Ristović, u ulozi medicinske sestre bila je Sara Nešković, majstora i doktora Andrej Lakić, kriminalca je tumačio Krsto Šljivić, a mafijaša Sergej Jakšić i posebne pacijentice Sofija Cvijetić, koje su gledaoci u Dječijem odjeljenju Biblioteke tokom predstave, a posebno na kraju pozdravili dugotrajnim aplauzom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,