Više prijavljenih, nego odjavljenih prebivališta

SRNA - Jovana Borovčanin - 13. februara 2016. 058.ba

Višegrad-panorama

VIŠEGRAD – U Odjeljenju za upravno-pravne poslove Policijske stanice u Višegradu, prema zvaničnim podacima Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, u prošloj godini prebivalište je odjavilo 117 lica, a prijavilo 391 lice, dok su boravište prijavila 22 lica.

U 2014. godini prebivalište u Višegradu prijavilo je 451 lice, a odjavilo 140, dok je iste godine jedno lice prijavilo mjesto boravišta u Višegradu.

Pedagog u Osnovnoj školi „Vuk Karadzić“ u Višegradu Mira Stojanović kaže da je u drugo polugodište školske 2015/16. godine krenulo 15 učenika manje u odnosu na početak školske godine zbog iseljenja u druge sredine.

„Najčešći razlog iseljenja je pronalaženje zaposlenja u drugim mjestima“, pojasnila je Stojanovićeva.

Zvaničnih statističkih podataka o tačnom broju stanovnika u opštini Višegrad još nema iako je popis stanovništva u BiH održan 2013. godine.

Demografi upozoravaju da su podaci o broju stanovnika ranijim popisom bili objavljeni nakon tri mjeseca i ako tehnologija nije bila razvijena ni približno kao današnja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: