Svečanost u Narodnoj biblioteci u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 21. aprila 2016. 058.ba

IMG_8329

TOPLIJE ZA KNjIGE I RADNIKE

ROGATICA – U Narodnoj biblioteci u Rogatici, danas, 21.aprila, održana je mala svečanost. Povod je okončanje projekta na postavljanju instalacija za centralno grijanje u prostorijama Biblioteke, Centra za kulturu „Radenko Mišević“ i sali za fizičko vaspitanje ovdašnjeg Srednjoškolskog centra „27. januar“.

Anđelka Đerić, direktorka Narodne biblioteke, reče tim povodom da je grijanje dovedeno u preko 1000 kvadratnih metara korisne površine. Utrošeno je 38.000 maraka u čemu je donacija Ministarsva za civilne poslove pri Savjetu ministara BiH 16000, a razlika je obezbijeđena iz budžeta lokalne zajednice.

IMG_8331

– Osnovni cilj, dodala je Đerićeva, da zaposleni u Biblioteci, Centru za kulturu i učenici Srednjoškolskog centra, koji svakodnevno borave u fiskulturnoj sali stičući znanje iz fizičkog vaspitanja, i posebno preko 33.000 knjiga koje čita preko 1000 stalnih članova Biblioteke, iamaju evropske uslove za rad i boravak.

– Koliko god je, naglasila je ona, potrebno da se ne smrzavaju, a toga je do sada često bivalo, zaposleni u ovim javnim ustanovama, toliko isto ne smiju da se smrzavaju i knjige u biblioteci.

IMG_8325

Komplatne radove od kotla, koji će grijati na pele, do posljednjeg radijatora u rekordnom roku od svega mjesec dana obavila je firma „Grijanjeinvest“ iz Pala.

Uz grijanje, Narodna biblioteka, zahvaljujući Ministarstrvu civilnih poslova, dobila je i pet novih lap-top računara, sedam stalaža za knjige i neku drugu opremu u vrijednosti od 9000 maraka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: