Višegrađanke slave titulu prvaka Srpske i povratak u Premijer ligu

01.04.2016.

OK HE na Drini

VIŠEGRAD – Tokom vikenda spušta se zavjesa na prvenstvo Republike Srpske u ženskoj konkurenciji u sezoni 2015/16. Na programu su mečevi poslednjeg 18. kola, a HE na Drini sezunu će zatvoriti protov odbojkašica iz Pala starim sportskim rivalom još iz nekadašnjih premijerligaških dana.

Nakon sjajnog izdanja tokom cijele sezone i potvrede dva kola prije kraja titule prvaka Republike Srpske i povratka u Premijer ligu BiH izabranice trenera Jove Sarića: kapiten Dragana Baranac, Ana Renovica, Ivana Plečić, Marija Lakić, Slađana Avramović, Ana Nikolić, Katarina Filipović, Ana Sarić, Marija Stojanović, Iva Gojković, Bojana Tešević, Željana Marić i Ana Joksimović u pobjedničkoj atmosveri sa optimizmom i vjerom u svoje snage dočekuju odbojkašice Jahorine. Da bi “višegradske vile” došele od 17-te prvenstvene pobjede i slavljem stavile tačku na uspješnu sezonu moraće ulogu favorita opravdati i na terenu.

Pitaće se i mlade “Jahorinke” u odličnoj su formi, vezale su i pet pobjeda u nizu, te ohrabrene sjajnim igrama i pobjedničkom energiom bez bijele zastave putuju u Višegrad i ako se ukaže prilika učiniće sve da iznenade fevorizovanog rivala, a na kraju šamionkama će poželiti mnogo sreće u narednoj premijerligaškoj sezoni.

Očekuje se lijepa odbojkaška predstava te pozivamo ljubitelje sporta iz Višegrada, a posebno odbojke da podrže domaći sastav u nastojanju da na kraju u slavljeničkoj atmosveri proslave podizanje pehara najbolje ekipe prvenstva Republike Srpske i ekspresni povratak u klupsku elitu BiH.

Meč između odbojkašica HE na Drini i Jahorine na programu je u subotu 02. aprila sa početkom od 18,00 sati u dvorani u Višegradu, a sudiće Dejan Kebara iz Foče i Dragan Filipovac iz Višegrada. Delegat je Miloš Nešković iz Višegrada.

U ostalim mečevima posljednjeg 18. kola sastaju se: Slavija – Stakorina, Maglić – Hercegovac, Glasinac- C. Zvijezda i Balkana – Laktaši.

Tabela

1. HE na Drini 49
2. Maglić 40
3. Jahorina 35
4. Slavija 34
5. Hercegovac 26
6. Laktaši 25
7. Glasinac 21
9. C. Zvijezda 13
8. Stakorina 12
10. Balkana 0