Predrag Maljukan: Osvrt na mandat

01.05.2016.

Predrag Maljukan

Dragi građani,

i ovaj skupštinski mandat koji smo od vas dobili na povjerenje, a u ulozi donošenja zakona koji bi promijenili ambijent u našem gradu, prošao je brzo i toliko korisno da ne znam od koje naše beznačajne odluke da krenem, a da me ne bude sramota u šta smo sve traćili vrijeme i vama bacali prašinu u oči. Prva ozbiljnija akcija je što smo bojkotovali najveću izgradnju spomenika, koji nosi ime još većeg čovjeka koji je proslavio ovo mjesto, još od izgradnje ćuprije na Drini.

Nismo imali milosti ni na vapaje velike grupe građana da nam nikl može zagaditi okolinu i učiniti je nepodnošljivom za život, nego smo ekspresnom brzinom donijeli zakon da to želimo. Jedino je bila sreća građana što se mi ne pitamo sve do kraja.

Važnije nam je bilo da kupujemo npr. vašarske šatore, u stvari jedan šator, koji je bio u to vrijeme kapitalna investicija koja je mogla da ima višenamjensku upotrebu, jedino se nije uklapala u ton pjesme “U lijepom starom gradu Višegradu”.

Mehanizacija koja je namjenski kupljena da obrađuje naše njive nije imala toliki potencijal da se razvije, tako da naša priča da je poljoprivreda važna grana koja može pokrenuti privredni razvitak doživjela totalni fijasko, jedino mi je žao što mašine sada trunu, a koliko sam informisan one nisu ni bile najupotrebljivije za naše brdovite krajeve. Možda je to najbolje, što prije, zaboraviti.

Onda smo shvatili šta je, zapravo, srce Višegrada, pa smo za malo novca, mnogo manje od iznosa za kojeg smo ga prodali, vratili nekad prodatu turističku infrastrukturu zvanu ‘PANOS’ i prozvali je u inat istoimenog grada kao i grad. Na ovaj način smo jeftino dobili nešto o čemu smo samo sanjali, a manje je važno što će taj san trajati malo duže, tj. sto dvadeset mjeseci dok naše srce ne počne da kuca za nas.

A, do tad da se pomolimo Bogu da turbine na elektrani rade u zdravlju i sreći i da nekome GORE ne padne na um da mijenja zakone o poplavljenom zemljištu. ISKRENO SE NADAMO.

Kad sve saberem bili smo štedljivi, ali smo isto tako i radili!

Moja ocjena našeg rada je jedna mršava dvojka, prolazna jeste, ali je signal građanima da dobro razmisle i da nas više nikad ne izaberu za odbornike!

Predrag Maljukan, odbornik skupštine Višegrad