Uz Dan Vojske Republike Srpske u Rogatici

12.05.2016.

Dan Vojske Republike Srpske u Rogatici (1)

SVIJEĆE I VIJENCI PRED SPOMEN SOBOM

ROGATICA – Povodom Dana Vojske Republike Srpske, 12. maja, u organizaciji novoformiranog Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“ i Opštinske Boračlke organizacija, danas je u Rogatici, u prisustvo neočekivano mali broj prisutnih, na skroman i dostojanstven način odato priznanje poginulim borcima u posljednjem Odbrabmeno-oslobodilačkom ratu.

Dan Vojske Republike Srpske u Rogatici (2)

Učinjeno je to paljenjem svijeća zadušnica i polaganjem vijenaca pred Spomen-sobom u kojoj se riječju i slikom čuva sjećnje na 284 poginula borca, od kojih je, kako reče Milenko Rajak, predsjednik Opštinske Boračke organoizacije, 239 sa područja opštine Rogatica, a ostali iz okolnih opštine i sa područja Sarajeva čije su porodice nakon egzodusa iz Sarajeva nastavile život u Rogatici i okolini.

Upitan da li će borci ići na predstojeći protest opozicije i miting pozicije u Banja Luku, predsjednik Boračke organizacije Milenko Rajak reče da je stav Boračke organizacije Republike Srpske da borci ne idu na ove skupove, a da li će neko iz ličnih pobuda otići, to je stvar svakog pojedinca, a ne Boračke organizacije.

Dan Vojske Republike Srpske u Rogatici (3)

Usput da kažemo da je na ovih dana održanoj osnivačkoj skupštini Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“ za predsjendika Udureženja izabrana Jelena Burlica, a za predsednika Skupštine Milijana Nešković.