Narodna biblioteka u Rogatici – Sjećanje na Janka Veselinovića

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 29. juna 2016. 058.ba

Janko Veselinovic (1)

ROGATICA – Skromnim programom u izvođenju članova Dramsko-recitatorske družine Narodna biblioteka u Rogatici, sinoć je obilježila 111. godišnjicu smrti začetnika srpske realističke pripovjetke Janka Veselinovića.

Janko Veselinovic (2)

Sjećanje na ovog znamenitog srpskog pripovjedača, romano i dramskog pisca, koji je uvijek bio na strani patrijahalnog i tradicionalnopg života mačvanskih i posavskih seljaka za koje je jedne prilike rekao da „car na svom prestolu nema toliko dostojanstva koliko ga ima jedan mačvanski seljak u svojoj kući“ vraćeno je kroz dramatizovane pripovjetke „Na prelu“ i „Čika Pera“, čiji protegonisti u maniru pravih glumaca su bili srednjoškolci Sara Nešković, Đorđe Frganja i Andrej Lakić. Oni su toplo pozdravljeni od nažalost malog broja prisutnih, uz ubjeđenje da će biti velika šteta ako bar neko od njih ne pođe glumačkim stopama. Talenat je očit, ali ga treba iskoristiti, opšti je zaključak.

Janko Veselinovic (3)

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,