Lažnim dokumentima preprodali „Panos“ i „Višegrad-promet” i zaradili 4,28 miliona KM

Nezavisne - 21. jula 2016. 058.ba

Hotel Andrićev konak

VIŠEGRAD – Jedinica za privredni kriminalitet Uprave kriminalističke policije MUP-a RS dostavila je danas Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv G.P. i N.P. iz Foče, M.P. iz Rudog i Privrednog društva „Srbinjeputevi“ d.o.o. sa sjedištem u Foči, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Prijavljeni se sumnjiče da su od marta do jula 2013. godine – G.P. u svojstvu kontrolnog akcionara u privrednim društavima „Panos“ a.d. Višegrad i „Višegrad-promet“ a.d. Višegrad i vlasnika privrednog društva Srbinjeputevi“ d.o.o. Foča počinio krivična djela zloupotreba lažnog stečaja, falsifikovanje isprave i zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u saizvršilaštvu sa N. P. direktorom privrednog društva “Srbinjeputevi“, na taj način što su na osnovu falsifikovane dokumentacije cjelokupnu imovinu privrednih društava „Panos“ a.d. Višegrad i „Višegrad-promet“ a.d. Višegrad prenijeli kupoprodajnim ugovorima na privredno društvo “Srbinjeputevi“ po cijenama ispod njihove tržišne vrijednosti u ukupnom iznosu od 1.450.000 KM, a potom istu imovinu odmah prodali opštini Višegrad za 5.734.473,00 KM.

“Tim su privrednom društvu “Srbinjeputevi“ pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 4.284.473,00 KM za koji iznos su oštetili ostale akcionare i privredna društva „Panos“i „Višegrad-promet“, a Poresku upravu RS za iznos od 120.763,18 KM”, navodi se u saopštenju MUP-a RS.

M.P. se sumnjiči da je prilikom sačinjavanja predmetnih ugovora o prometu nekretnina označio G.P. svojstvom direktora i lica ovlaštenog za zastupanje “Panosa“ iako isti to svojstvo nije posjedovao niti je bio direktor navedenog privrednog društva, čime je M. P. postupao u pravcu utvrđivanja ovlaštenja stranaka za zaključenje ugovora i povrijedio odredbe Pravila postupka o načinu poslovanja notara iz Zakona o notarima RS.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.