Otvorena međunarodna konferencija japanologa

SRNA - Jovana Borovčanin - 26. avgusta 2016. 058.ba

konferencija japanologa

ANDRIĆGRAD – U Andrićevom institutu u Andrićgradu danas je počeo naučni skup japanologa koji je okupio 40 učesnika, profesora japanskog jezika iz cijelog svijeta.

Rukovodilac Odjeljenja za orijentalistiku pri Andrićevom institutu Ljiljana Marković rekla je da je ovo najveća međunarodna konferencija orijentalista do sada, na kojoj učestvuju profesori koji predaju na najuglednijim svjetskim univerzitetima.

„Srpski narod ove godine slavi 40 godina svoje japanologije i mi ovaj jubilej obeležavamo na najlepšem mestu“, dodala je Markovićeva.

Profesor japanskog jezika na Filološkom fakultetu u Beogradu Divna Tričković kaže da je ovaj naučni skup posvećen nastavi japanskog jezika sa različitih strana i svih krajeva svijeta.

„Japanski jezik je na nivou fakultativnog jezika najviše zastupljen, ali je sve veće interesovanje ljudi za učenje ovog jezika“, istakla je Tričkovićeva.

Ona je dodala da će na skupu biti zastupljene različite teme koje se odnose na filozofiju nastave, filozofiju jezika, na gramatiku i drugo.

Učesnik naučnog skupa Muraka Mijošifumi, koji radi u japanskom Kulturnom centru u Budimpešti, naveo je da se ova konferencija svake godine održava u drugom evropskom gradu i dodao da treba njegovati ovu tradiciju jer je to važna prilika da se profesori okupe i razmijene mišljenja.

Mijošifumi je rekao da će na skupu prezentovati prednosti onlajn sistema, zahvaljujući kojem profesori japanskog jezika iz cijelog svijeta mogu da komuniciraju.

Organizatori naučnog skupa su Andrićev institut i Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: