Preobraženjski dani u Rogatici – Prijem za porodice poginulih boraca

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 18. avgusta 2016. 058.ba

Prijem za porodice pogibulih boraca (1)

ROGATICA – U okviru manifestacija posvećenih krsnoj slavi opštine Preobraženju Gospodnjem, Opštinska boračka organizacija uz podršku Opštine organizovali su danas, 18. avgusta, tradicionalni prijem za članove porodica poginulih boraca sa područja opštine.

Prijem za porodice pogibulih boraca (2)

Okupljanje je počelo pred Spomen-kapelom u centru grada koja, riječju i fotografijama, čuva sjećanje na 284 poginula borca u posljednjem odbrambeno-oslobodilačkom ratu. Zapaljene su svijeće zadušnice i položeni vijenci Opštinske i Republičke boračke organizacije i Opštine Rogatica, a zatim je u Spomen-kapeli održan parastos za poginule. Služili su ga sveštenici crkve Svete Trojice u Rogatici – Dragoljub Masal, Novica Ćebić i Zoran Jerinić.

Prijem za porodice pogibulih boraca (3)

U okviru pomena za duše poginulih uzeta je sveta panaija uz čašicu pića, a zatim je u motelu „Park“ načelnik opštine Tomislav Puhalac upriličio ručak za sve prisutne članove porodica poginulih boraca.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: