Sveti Pantelejmon u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 09. avgusta 2016. 058.ba

Pantelejmon u Rogatici (1)

RVI PROSLAVILI KRSNU SLAVU

ROGATICA – Paljenjem svijeća zadušnica, polaganjem vijenca i pomenom za 284 poginula saborca na koje riječju i fotografijama čuva sjećanje Spomen-kapela u centru grada, u Rogatici je danas počelo obilježavanje krsne slave Ratnih vojnih invalida posljednjeg odbrambeno-oslobodilačkog rata (RVI) Svetog velikomučenika Pantelejmona.

Pantelejmon u Rogatici (2)

Pomen poginulim služio je sveštenik rogatičke crkve Svete Trojice Zoran Jerinić, koji je zajedno sa predsjednikom Opštinskog udruženja RVI Milomirom Ećimovićem i grupom invalida prelomio krsni kolač u Crkvenom domu.

Pantelejmon u Rogatici (3)

Prisutnim na slavlju na kratko se obratio i predsjednik Ećimović. Čestitao im je krsnu slavu i pozvao ih na čvršću vezu u okviru Udruženja kao nestranačke organizacije kojoj je jedini cilj bolji položaj RVI bez obzira na njihovu stranačku i političku opredjeljenost. Usput je apelovao na plaćanje članarine udruženju koja je minimalna – bar jednu konvertibilnu marku po mjesecu.

Pantelejmon u Rogatici (4)

Nakon toga upriličeno je tradicionalno uzimanje prekadnje i slavski ručak koga su pomogli Crkvena opština, ustupajući prostorije Crkvenog doma, ŠG „Sjemeć“, Opština, DOO „Pover“ i još neka preduzeća u Rogatici.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: