Udruženje „Naš mladost“ iz Rogatice – Humanitarci na potezu

Sreten Mitrović - 20. oktobra 2016. 058.ba

Nasa mladost

ROGATICA – Zbog relativno velikog broja djece i omladine sa posebnim potrebama i posebno potreba za stručnim radom sa njima, u Rogatici je krajem 2014. formirano udruženje „Naša mladost“ s ciljem da se organizovano bavi pitanjima od interesa za ovu kategoriju socijalno-ugroženih lica.

Direktor Udruženja Momčilo Ivković reče da ova nevladina organizacija broji oko 50 članova iz otprilike isto toliko porodica širom opštine. Organizovano sa štićenicima rade logotep, defektolog i psiholog i iz dana u dan kod većine osjeća se napredak u njihovom životu i uključivanju u porodicu i sredinu u kojoj se kreću. Rezultati bi sigurno bili i veći i bolji da imamo više materijalnih sredstava. Pet hiljada maraka koliko smo ove godine dobili iz budžeta opštine nije moglo da podmiri ni najosnovnije potrebe, pa se za nedostatak sredstava dovijamo na razne načine.

Jedan od njih, naglasio je Ivković, je i humanitarni broj 1458 koji je otvoren kod “m:tela“ od 1. do 30. oktobra. Obratili smo se svim ljudima dobre volje da nam pozivom na ovaj broj jednom ili više puta darivaju po 1 konvertibilnu marku, a mi će mo znati da ih namjenski utrošimo.

Otuda HVALA svim onim koji su nam već darivali ili će darivati svoju marku. Za njih je to sitan trošak a za djecu i omladinu sa posebnim potrebama velika pomoć, reče Momčilo Ivković.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: