Potrebna pomoć dječaku Dušanu Lugonji

27. novembra 2016. 058.ba

dusan-lugonja-i-mladen-djurevic

VIŠEGRAD – Luka Lugonja iz Višegrada, otac osmogodišnjeg Dušana koji ima tešku srčanu manu zbog koje je dva puta operisan, kaže da su dječaku potrebna sredstva za stalnu njegu i pomoć, što on ne može uvijek da mu obezbijedi jer je nezaposlen.

Lugonja, koji kaže da su mu mnogi zatvarali vrata i nisu pomogli, zahvalio je načelniku opštine Višegrad Mladenu Đureviću što je omogućio da njegov sin, nakon što mu je pozlilo, bude prebačen u Beograd brzom intervencijom Helikopterskog servisa Republike Srpske.

On je podsjetio da se Dušan onesvijestio ispred Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu zbog poremećaja u impulsima pejsmejkera koji mu je ugrađen 2008. godine, te da je prevezen u fočansku bolnicu, a potom u Sarajevo.

„Iz bolnice u Sarajevu tražio sam da Dušan bude prebačen u Banjaluku, ali nisu htjeli da plate transport. Zahvaljujući načelniku opštine Višegrad, Dušan je prebačen u Beograd. Da se nije brzo intervenisalo on, najvjerovatnije, ne bi preživio“, rekao je Lugonja.

On je zahvalio za pomoć Helikopterskom servisu Republike Srpske i zaposlenima u kliničkim centrima u Beogradu i Sarajevu.

Đurević je posjetio dječaka i poželio mu brz oporavak sa željom da se što prije vrati u školske klupe.

„Pomoć koju smo pružili prije svega je ljudska i svi bi u ovakvim situacijama trebalo maksimalno da pomognu, pogotovo kada je riječ o djeci“, dodao je Đurević.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,