Načelnik Jagodić nakon posjete Japanu

Jovica Vasović - 26. januara 2017. 058.ba

Jagodic u japanu

ROGATICA – Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić prethodnih dana boravio je u radnoj posjeti Japanu, po pozivu Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA). Komunikaciju sa ovom agencijom uspostavio je nekadašnji načelnik opštine Radomir Jovičić, u vrijeme mandata 2008 – 2012. godine, što je rezultovalo plodotvornim prisustvom „Džajke“ na području rogatičke opštine proteklih godina u vidu mnogobrojnih donacija rogatičkim domaćinstvima.

Prema riječima načelnika Jagodića, u martu se zvanično završava realizacija trogodišnjeg projekta „Izgradnja povjerenja kroz ruralni razvoj“, kroz koji je „Džajka“, na prostoru Rogatice, pomogla zemljoradnju, stočarstvo, voćarstvo i pčelarstvo u vrijednosti od preko milion konvertibilnih maraka.

Jagodić dodaje da je zadovoljan posjetom Japanu, gdje su sumirani utisci o dosadašnjem prisustvu „Džajke“ na području Rogatice. Osim toga, potvrđena je mogućnost dalje saradnje sa „Džajkom“ već od naredne godine. Pomoć za realizaciju projekata ovaj put bi bila usmjerena na projekte od opšteg značaja: izgradnja objekata različitih namjena, renoviranje zgrada javnih ustanova, putevi ili vodovod koji je i dalje problematičan i potrebna mu je sanacija, iako je u mandatnom periodu prethodne vladajuće garniture u vodovod uloženo 6 miliona KM, kreditnim zaduženjem Opštine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,