Uz Svjetski dan palačinaka i čokolade u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 16. februara 2017. 058.ba

dan-palacinaka-u-rogatici-1

SLATKIŠI ZA DJECU I ODRASLE

ROGATICA – Povodom Svjetskog dana palačinaka i čokolade 16. februara, Narodna biblioteka u Rogatici po drugi put organizovala je manifestaciju pod nazivom „Palačinke, čokolada, marmelada“.

dan-palacinaka-u-rogatici-2

– Uz podršku naših starih sponzora i nekih privrednih kolektiva iz Rogatice i Federacije BiH podijeljeno je preko 3000 palačinaka koje su pripremile zaposlene bibliotekarke i volonterke iz Udruženja žena „Rogatica“, koje nisu štedjele vremena i truda da za ovaj jedini dan u godini svim posjetiocima omoguće da među knjigama mogu pojesti palačinak, popiti kafa ili sok, ali i produžiti članstvo ili postati novi član Biblioteke u kojoj se, mjereći po evropskim standardima, samo ne čitaju knjige i stiču znanja, nego i druži i zabavlja, reče direktorka ove javne ustanove Anđelka Đerić uz napomenu da se, koliko je njoj poznato, na ovako jedinstven način u Republici Srpskoj i BiH obilježava Svjetski dan palačinaka i čokolade.

dan-palacinaka-u-rogatici-3

Među onim koji su prvi probali palačinak i dobili neki od slatkiša, bili su učenici iz 20 odjeljenja Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici od prvog do zaključno sa petim razredom.

Da bi „stekli pravo“ na palačinak i druge slatkiše, svako odjeljenje predvođeno svojim učiteljem ili učiteljicom priredilo je i izvelo prigodan program koga su prisutni toplo pozdravljali.

dan-palacinaka-u-rogatici-4

Pošto se, zahvaljujući lijepom vremenu, manifestacija održavala na platou ispred Biblioteke sa palačinkom, kafom ili sokom počašćeni su i svi prolaznici koji su svratili na ovaj slatki događaj.

Program na ovom danu slatkiša vodile su Sara Nešković i Sofija Cvijetić, članice Dramsko-recitatorske družine koja radi pri Narodnoj biblioteci.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: