Dvodnevne aktivnosti Vikimedijine Zajednice Republike Srpske u Rogatici

19. aprila 2017. 058.ba

tastatura

ROGATICA – Vikimedijina Zajednica Republike Srpske u saradnji sa Turističkom organizacijom Rogatice organizuje dvodnevne aktivnosti u Rogatici sa ciljem promocije kulturne baštine koju ova opština posjeduje.

Aktivnosti su usmjerene ka kreiranju sadržaja na Vikimedijinim projektima – Vikipediji i Vikimedijinoj ostavi. U okviru radionica učesnici će proći dvije obuke – upozavanje sa osnovama uređivanja Vikipedije i radom na Vikimedijinoj ostavi. Zainteresovani će, takođe, imati priliku da se upoznaju sa projektima Vikimedije, kao i sa vizijom i misijom Vikimedijinog pokreta.

Prvog dana će biti organizovana foto-ekspedicija u okviru koje će se obići i fotografisati znamenitosti Rogatice. Nastale fotografije će biti postavljene na Vikimedijinu ostavu, nakon čega će upotpuniti članke na Vikipediji – najvećoj onlajn enciklopediji. Drugog dana će biti realizovana radionica u okviru koje će učesnici biti obučeni za rad na Vikipediji i Vikimedijinoj ostavi. Radionica je tematski usmjerena ka kreiranju sadržaja koji se tiču Rogatice i njene okoline.

Takođe, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa projektima Vikimedije kao i sa vizijom i misijom Vikimedijinog pokreta.

Aktivnosti će biti realizovane u saradnji sa Turističkom organizacijom Rogatice, Opštinom Rogatica i Narodnom bibliotekom Rogatica.

Više informacija:
Stranica na Vikipediji
Stranica događaja na društvenoj mreži Fejsbuk

Kontakt:
info@wikimedia.rs.ba
wmrepublikasrpska@gmail.com
Bojana Podgorica
Koordinator za Vikimedijine projekte
u Republici Srpskoj
+387(0)65-089-774

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: