Sjećanje na Draženka Mihajlovića

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Jovica Vasović - 21. maja 2017. 058.ba

rogatica-sjecanje-na-drazena-mihajlovica-1

ROGATICA – Na lokalitetu Rajs Laze u neposrednoj blizini Rogatice i sela Seljani, juče, nedjelja, 20. maja, saborci, rodbina, prijatelji i predstavnici Opštinske Boračke organizacije i Opštinske uprave posjetom prigodnom Spomen-obilježju vratili su sjećanje na Draženka Mihajlovića, prvog vojnika Rogatičke lake brigade iz posljednjeg odbrambeno-oslobodilačkog rata koji je poginuo u zasjedi koju su napravili muslimanski ekstremisti iz Rogatice i okolinih sela 20. maja 1992. godine.

Ovim je ujedno obilježena i 25 godišnjica pogibija ovog srpskog patriote koji je samo prije 7 dana napustivši bivšu JNA došao kući iz Beograda i pridružio se svojim najbližim i komšijama da brani očev prag i srpski narod. Nije imao sreće. Pokosio ga je rafal u 20 godini života na domak rodnih Seljana nedaleko od Rogatice u kojoj je mislio da ima prijetalja i u kojoj je završio osnovnu i srednju školu i maštao o lijepom mladalačkom životu.

rogatica-sjecanje-na-drazena-mihajlovica-2

Saborci ga nisu zaboravili. Na mjestu pogibije sa koga je izvučen tek nakon tri dana, jer je stalno bilo pod puščanom vatrom, već 1996. , podigli su mu skromno spomen-obilježje na čijoj mermernoj ploči je uklesan epitaf koji glasi: „Pucnji u tebe bili su pucnji u srpski narod. Borbom za tvoje tjelo otpočela je i borba za spas srpskog naroda“, kod koga se svake godine 20. maja okupe i vrate sjeanje na njegov lik i rodoljublje kome je darovao vlastiti život u najboljim godinama.

Tako je bilo i ove godine. Uz paljenje svijeća zadušnica i prisustvo najbližih članova porodice i saboraca, predsjednika Opštinske Boračke organizacije Milenka Rajaka, predsjednika SO-e Rogatica Đoke Razdoljca i načalnice Odjeljenja za opšte poslove u Opštinskoj upravi Andrijane Nešković, odata mu je dužna pošta i položeni vijenci Opštinske boračke organizacije i Opštine Rogatica.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: