Zabilježeno u Rogatici – Zalutali golub iz Srbije

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 22. jula 2017. 058.ba

zalutilai-golub-u-rgatici-1

ROGATICA – Ko je danas, subota, 22. jula, izašao na vidikovac Hrid sa koga se Rogatica, sa južne strane, vidi kao na dlanu, imao je priliku da vidi i jednog pitomog goluba koji je tu odnekuda doletjeo i zbog nečega se tu zadržao.

Da li je u pitanju umor, glad ili bolest ili nešto treće, ne zna se. Da je iz nečijeg golubarnika vidi se po tome što se na njegovim nožicama nalaze dva „prstena“. Jedan je crne boje a drugi plave i sa njega se čita velikim latiničkom pismom napisano SERB. 2016, pa se pretpostavlja da je iz Srbije, i dobro čitak dio broja 9902, kome po svemu sudeći pripada i prednji dio broja 70, pa bi, ako je tako, njegov kompletan broj bio 709902.

zalutilai-golub-u-rgatici-2

Ptica osim što ne pokušava da poleti, djeluje čilo i uzdignute glave i čak kljuca travu u kojoj se zatekao, pa stoga, nadati se, da će ipak poletjeti i vratiti se tamo odakle je pošao. U protivnom njegov gazda može ga otpisati sa mjestom stradanja u okolini Rogatice.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: