Vraća se tekstil u Rogaticu

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 14. avgusta 2017. 058.ba

domino-radnici-tekstil-2

„DOMINO“ ZA NOVI POČETAK

ROGATICA – Mineks, trgovina na veliko iz Rogatice, već godinama uspješno sarađuje sa samostalnom zanatskom radnjom „Domino“ iz Arilja koja se bavi proizvodnjom veoma kvalitetnog i na tržištu traženog veša za djecu i odrasle.

Ta saradnja otišla je dotle da je firma iz Rogatice postala ekskluzivni snadbijevač veša iz Arilja za cijelu Republiku Srpsku i veći dio Federacije BiH i svoje tržište stalno povećava i po obimu i po širini prostora donoseći obostrano pozitivnu finansijsku korist koja se mjerila sa više stotina hiljada maraka.

Pošto su proizvodni kapaciteti firme „Domino“ u Arilju postali usko grlo za sve veću potražnju njihovog veša, među predstavnicima ove firme i Mineksa rodila se ideja da se u Rogatici otvori pogon „Domino“ u kome bi se šio dio veša koji bi direktno išao na tržište Republike Srpske i BiH.

Ova obostrano korisna ideja ubrzo je prešla u ozbiljnije razgovore koji su u krajnjem doprinijeli da je danas, 14. avgusta, uz puštanje u rad prvih šivaćih mašina, u Rogatici otvorena „kćerka“ firme „Domino“ iz Arilja.

domino-radnici-tekstil-1

Za početak idemo oprezno. Pod povoljnim uslovima obezbijedili smo funkcionalne i za ovu djelatnost vrlo pogodne poslovne prostorije. Obezbijedilii smo šest modernih šivaćih mašina i u proizvodnju polazimo sa pet radnika. To su uglavnom bivši šivači „Jasne“, koji su ostali bez posla nakon zatvaranja njihovih firmi. Punu podršku dobili smo i od lokalne zajednice čiji predstavnici se raduju svakom novom radnom mjestu. Podržao nas je i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske preko svog Biroa u Rogatici, jer je naš plan da do kraja godine zaposlimo još najmanje 5 do 6 proizvodnih radnika čime polako vraćamo tekstil u Rogaticu od koga su prije posljednjeg rata živjele mnoge porodice iz kojih su radnici radili u fabrici „Roteks“ čije su deke po kvalitetu bile, tvrdilo se, bolje i od čuvenih deka „Vuteksa“ iz Vukovara, i nadaleko poznatoj modnoj konfekciji „Jasna“. Od „Roteksa“ nažalost ostalo je samo ime, a nad „Jasnom“ u toku je stečajni postupak i prodaja imovine, reče prvi čovjek Mineksa Nebojša Popović.

Pred novi početak buduće radnike „Domino“ primio je načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić. Čestitao im je početak rada i poželio uspjeh u radu od koga treba da imaju korist radnici i njihove porodice i poslodavac, ali i lokalna zajednica.

PRVI RADNICI

U novootvorenom pogonu „Domino“, kao „kćerki“ istoimene firme iz Arilja, prvi radnici biće Zorica Đerić, Slava Veljović i Vera Gašević, bivše radnice „Jasna“, nakon što je ova nekad renomirana firma prestala sa radom i otišla u stečaj a one na Biro za zapošljavanje. Tu je i Dijana Mrakić, ekonomski tehničar koja će prekvalifikacijom postati tekstilni radnik. Povremeno će se uključivati i drugi potrebni radnici, reče Mladen Pajdaković, RVI, koji će biti rukovodilac ove zasad male radne cjeline.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: