Radosna vijest iz Nice u Francuskoj – Operisan Mladen Mojević iz Rogatice

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 07. septembra 2017. 058.ba

mladen-mojevic

ROGATICA – Nevladina organizacija „Otvorena mreža“ iz Sarajeva objavila je vijest iz bolnice „Paster 2“ u Nici da je u noći između prošlog ponedjeljka i utorka uspješno izvršena operacija nad Mladenom Mojevićem (22) iz Rogatice tokom koje je ovaj mladi čovjek transplantacijom dobio kadeverični bubreg koji uredno funkcioniše i Mladen bez ikakvih bolova nastavlja liječenje u intenzivnoj njezi ove renomirane zdravstvene ustanove.

Ova radosna vijest posebno je obradovala Mladenove roditelje, oca Rajka, poštonošu u rogatičkoj Pošti, i majku Dobrinku, domaćicu, sa kojom se sudbina gorko poigrala, pa je imala nesreću da joj se oba sina razbole od iste bolesti bubrega zbog koje su bili na stalnoj dijalizi i da im je život zavisio jedino od transplantacije. Stariji sin Nikola, zahvaljujući posredstvu nevladine organizacije „Otvorena mreža“ iz Sarajeva, novi bubreg dobio je u martu 2016, a mlađi evo prošlog utorka u jutarnjim časovima.

Duga je i teška priča o tome kako su se Nikola i Mladen borili sa bolešću stalnim dijalizama po bolnicama. Posebno je bio težak put da se obezbijede sredstva u visini od dva puta po 80.000 maraka, koliko je trebalo da ovi mladi ljudi, u najboljim godinama života, po zdravlje odu u Francusku gdje bi im trebala da se izvrši transplatacija bubrega.

Potrebna sredstva sakupljena su putem humanitarnih akcija u kojim je uzelo učešće veliki broj ljudi dobre volje širom Republike Srpska i srpske dijaspore kojim su Nikola, Mladen i njihovi roditelji neizmjerno zahvalni.

Pošto se prema vijestima iz Nice Mladen dobro osjeća, njegov dolazak kući očekuje se već u narednoj nedjelji. Može se samo zamisliti kakva će to biti radost i veselje u njegovoj porodici, među prijateljima i poznanicima.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: