Novo na političkoj sceni u Rogatici – Zaživjela Prva SDS

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 17. октобра 2017. 058.ba

prva-sds-u-rogatici-1

ROGATICA – Iako je do opštih izbora 2018. ostalo još godinu dana, u opštini Rogatica sve se više zagrijava politička atmosfera. Podgrijala ju je i sinoć održana osnivačka skupština Prve Srpske demokratske stranke (Prva SDS) kojoj je prisustvovalo više desetina građana. Među njima bio je i ne mali broj članova SDS iz predratnog, ratnog i prvih poratnih godina na čelu sa profesorom doktorom Svetom Veselinovićem prvim predsjednikom ove stranke u opštini Rogatica iz dana njenog osnivanja. Ovoga puta nalazio se u ulozi predsjednika Inicijativnog odbora za osnivanje Prve SDS kao nove stranke na političkoj sceni u ovoj lokalnoj zajednici.

Odlukom o osnivanju Prve SDS u Rogatici predviđeno je formiranje Opštinskog odbora od 15 članova u koji je odmah izabrano 8 članova. Ostalih 7 će biti izabrano na nekoj od narednih skupština poštujući teritorijalni princip, polnu i starosnu strukturu budućih članova.

prva-sds-u-rogatici-2

U Opštinski odbor izabrani su: prof. dr Sveto Veselinović, prof. dr Milorad Janković, Borjana Đerić-Dragičević, Goran Kozić, Aleksandar Perović, Radovan Gluhović, Borko Jovović i Novo Šalić (35) profesionalni vatrogasac sa završenim Fakultetom bezbjednosti, koji je jednoglasno izabran i za predsjednika Opštinskog odbora.

Skupštini je prisustvovao i potpredsjednik Prve SDS u Republici Srpskoj Gojko Kličković, koji je obraćajući se prisutnim uz ostalo rekao da Prva SDS predvođena predsjednikom predsjednikom prof.dr Radomirom Lukićem nema, kako neki tvrde, cilj da „razvaljuje“ SDS Vukote Govedarice, nego hoće da zaustavi nacionalno, ekonomsko, političko i biološko nestajanje Republike Srpske. Nećemo da nam najzaslužniji za njeno postojanje boračka populacija i penzioneri ne žive od milostinje i pravdu traže na ulicama i parkovima, dok poslanici, ministri i neki načelnici gradova i opština oba politička bloka uživaju sve privilegije dobro plaćanog bogatog sloja društva.

Nećemo kupljene poslanike, odbornike i načelnike i odmah nakon što uđemo u vlast, a mi se nadamo da ćemo biti najmanje druga stranka sa učešćem u vlasti, predložiti ukidanje odborničkog i poslaničkog dodatka čime ćemo dobiti kvalitet u skupštinama od lokalnih do parlamenta BiH, rekao je Kličković.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: ,