Fondacija SHL pomaže mlade Čajniča

21. децембра 2017. 058.ba

shl-1

ČAJNIČE – Omladinski savjet iz Čajniča u saradnji sa Fondacijom „SHL“ radi na projektu terena za odbojku na pijesku. Odbojka na pijesku je sjajan, dinamičan, i zabavan sport. Takođe bitno je napomenuti da je to i olimpijski sport. Sjajna je zabava u toku ljetnjih mjeseci. Omladinski savjet mladih iz Čajniča prepoznao je odličnu priliku za razonodu mladih, ali i svih stanovnika, kao i posjetilaca našeg grada.

Teren se gradi kod gradskog bazena. Radovi su počeli od 1.9. Pomoć su pružili Opština Čajniče, kao i lokalno Komunalno preduzeće. Fondacija „SHL“ je skoro bila u posjeti i zadovoljni su učinjenim.

Vremenski uslovi su uticali da se završetak radova mora odgoditi do naredne godine, bar do proljeća. U redovima je učestvovalo preko 30 omladinaca iz Čajniča, a u Savjetu mladih izražavaju nadu da će ih pri privođenju radova biti još i više.

shl-2

Glavni finansijer ovog projekta je omladinska njemačka fondacija „Schüler Helfen Leben“ (prev. – Učenici pomažu život) koja je usmjerena na stvaranje uslova za uspješnu budućnost mladih u Bosni i Hercegovini, kroz razvijanje kapaciteta mladih kako bi postali društveno angažovani i aktivno uključeni u donošenje odluka u svojim zajednicama.

Ko zna možda neko ko narednog ljeta počne da se bavi ovim interesantnim sportom, jednog dana zaigra i na OI. Iz Omladinskog savjeta kažu:
„Ovo je još jedan primjer, kako nešto što je zamišljeno može biti i ostvareno. Neka i realizacija ovog projekta bude dio temelja dobre prakse i rada mladih u Čajniču. Te ovom prilikom pozivamo sve mlade koji žele svoje ideje sprovesti u djelo, da nam se pridruže.“

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Dragan Kovačević

Iz Čajniča, rođen u Foči 1987, diplomirao u roku novinarstvo na Filozofskom Fakultetu Pale, stekao zvanje diplomirani novinar. Odličan u kreativnom pisanju.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Dragan Kovačević

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: