Održan Forum za bezbjedan doček predstojećih praznika u Čajniču

14. децембра 2017. 058.ba

cajnice-panorama

ČAJNIČE – Juče je održan sastanak Foruma za bezbjednost, na kome su razmatrane mjere i aktivnosti koje treba da se preduzmu radi bezbjednog dočeka i proslave predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, jer se očekuje pojačan priliv građana koji dolaze iz inostranstva.

Načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić rekao je da je održan veoma konstruktivan Forum u gradu Čajniču, na kome su prisustvovali svi relevantni i odgovorni ljudi u gradu, koji treba da učestvuju na provođenju mjera i zaštite bezbjednosti grada u narednom periodu proslava i svečanosti,povodom državnih i vjerskih novogodišnjih i Božićnjih praznika.

On je dodao da su na sastanku razmatrane bezbjedonosne mjere i aktivnosti,koje bi bile obuhvaćene dežurstvom, kako bi sve nadležne službe bile u funkciji, te obezbjedile uslove za normalan rad i funkcionisanje grada, počev od elektroprivrede, komunalnog preduzeća, čišćenja puteva,odnosno infrastrukture, zdravstvenih ustanova, te školstva, zatim ugostiteljstva koji trebada obezbjede uslove za prijem gostiju, svih onih koji bi došli da proslave ove praznike u Čajniču, trgovinskih objekata koji treba da obezbjede određen asortiman roba, privrednika radi obezbjeđenja i zaštite svoje imovine, te opštine koja mora da donese zakonske akte na koji način će se postupati u ovim danima.

Na sastanku je dogovoreno i da se preduzmu određene mjere i aktivnosti na suzbijanju nelegalne prodaje i korištenja vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava, da bi predstojeći praznici protekli u miru i bez neželjenih posljedica.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.