Profesor engleskog jezika pravi novogodišnje ukrase

25.12.2017.

milica-kajevic-1

ČAJNIČE – Milica Dragičević Kajević iz Čajniča diplomirala je 2011. godine i stekla zvanje profesora engleskog jezika i književnosti. – godinama bezuspešno traži posao u struci, a, u međuvremenu, počela je da se bavi izradom novogodišnjih ukrasa.

-Ručnim radom se bavim odavno, a novogodišnje ukrase sam počela da pravim prošle godine, to me odmara i pričinjava mi zadovoljstvo, a povremeno donese i korist. Izrađujem različite predmete, šijem ženske torbe, školske rančeve, pravim ukrasne prstenove za salvete, a pred Novu godinu pravim novogodišnje dekoracije kao što su vjenčići za vrata, stone dekoracije sa ukrasnim svijećama i božićne pšenice – navodi Milica za Srnu.

Milica napominje da svakodnevno ima inspiraciju, te da mnogo ideja pronalazi svuda, u svakodnevnom životu i na internetu.

– Što se materijala tiče, nešto recikliram, nešto kupujem. Izrada ukrasa nije komplikovana, samo treba dobra priprema.- kaže Milica.

milica-kajevic-2

Ona ističe da treba malo inspiracije, malo strpljenja i ljubavi, i uspijeh je zagarantovan.

Milica navodi da joj je ovo prva izložba novogodišnjih ukrasa,te da je prije 3-4 godine izlagala torbe na Sajmu turizma u Višegradu.

Osim novogodišnjih ukrasa Milica se bavi i šivenjem torbi, jastučića, ranaca i sl.

„Trudim se da svoju kreativnost usmjerim na nešto korisno.

Uskoro su se počeli javljati zainteresovani za kupovinu, pa je ozbiljnije pristupila svemu tome.

Imam svoju stranicu na facebook – u pod nazivom „Unikatne torbe za sve prilike“ na kojoj objavljujem svoje radove i putem koje me mogu kontaktirati svi koji su zainteresovani za moje radove“-rekla je Milica.

Milica se nada da će njen mali biznis pronaći pravi put i da će ljudi sve više ceniti i kupovati ručne radove.