Zimska manifestacija od 24. decembra do 13. januara

21.12.2017.

zimski-dani-visegrada

ANDRIĆGRAD – Manifestacija „Zimski dani Višegrada“ biće organizovana od 24. decembra do 13. januara na Trgu Nikole Tesle u Andrićgradu.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je Srni da će Višegrad ove godine po prvi put osjetiti čar i duh manifestacije „Zimski dani Višegrada“, koja se organizuje u saradnji sa Turističkom organizacijom Višegrad, javnim ustanovama i Andrićgradom.

„Cilj ovogodišnjeg programa manifestacije jeste da povodom božićnih i novogodišnjih praznika i školskog raspusta upotpune turističke i zabavne sadržaje grada, kako za brojne turiste, tako i za naše sugrađane koji na odmor dolaze u Višegrad“, naveo je Đurević.

Predsjednik organizacionog odbora manifestacije Olivera Todorović rekla je da je predviđen zabavni dio programa manifestacije, kao i da će biti organizovano deset štandova na kojima će izlagači iz Višegrada predstaviti svoje proizvode.

„Posjetioci će na štandovima, koji su pretvoreni u svojevrsni novogodišnji bazar, da kupe domaće proizvode, hranu i rukotvorine. U okviru programa, planirano je održavanje predstava, muzičkih programa, te podjela paketića na otvorenom“, navela je Todorovićeva.

Ona je dodala da će to biti mjesto promocije pozitivnih emocija, prazničnog raspoloženja i dobre zabave, a organizatori su sadržaj prilagodili za sve generacije.

Organizatori pozivaju sve da im se pridruže na svečanom otvaranju jer su pripremili nešto što do sada nisu imali priliku da vide, a najmlađe očekuje, kako kažu, spektakularan dolazak Djeda Mraza i klovna Arse s Marsa.

Početak manifestacije planiran je za 24. decembar u 17.00 časova, a ulaz je besplatan.