MOI srednjoškolaca Sarajevsko-romanijske regije – Rukometaši i rukometašice dobili najbolje

27.03.2018.

ROGATICA – U organizaciji uprave i sportskih radnika Srednjoškolskog centra „27. januar“, danas je u Rogatici održano Regionalno kvalifikaciono takmičenje rukometaša i rukometašica srednjoškolaca Sarajevsko-romanijske regije i Višegrada u Malim olimpijskim igrama (MIO).

Na turniru koji je održan u sportskoj dvorani u bivšem kompleksu „Roteks-Alpo“ učestvovali su takmičari iz srednjoškolskih centara „Ivo Andrić“ iz Višegrada i „Vasilije Ostroški“ iz Sokoca koji su se takmičili u muškoj konkurenciji, srednjoškolskih centara „28. juni“ i Istočna Ilidža iz Istočnog Sarajeva sa ekipama u muškoj i ženskoj konkurenciji i domaćina Srednješkolskog centra „27. januar“ iz Rogatice sa ekipom koja se takmičila u ženskoj konkurenciji.

Nakon što je direktorka rogatičkog srednjoškolskog centra Žaklina Lelek poželivši takmičarima uspjeh u fer i korektnoj borbi, na turniru je odigrano 9 utakmica. Igrao je svak sa svakim 2 puta po 15 minuta.

Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojile su srednjoškolke iz Istočne Ilidže, drugo je pripalo „28. junu“, a treće Rogatičankama.

U muškoj konkurenciji najbolji su bili takmičari „28. juna“, drugo je pripalo Višegrađanima, treće srednjoškolcima Istočne Ilidže i četvrto Sokočanima.

Uz zlatne, srebrene i bronzane medalje za prvo, drugo i treće mjesto ekipe su dobile pehare i diplome, a prvo plasirani stekli su pravo da regiju predstavljaju na predstojećim MOI Republike Srpske koje će se održati 14. i 15. maja u Doboju.

Slavica Govedarica kao koordinator MOI u ime Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske i predstavnici svih ekipa učesnica izrazili su visoke ocjene za organizaciju turnira uz doviđenja iduće nedjelje u Višegradu, gdje će biti takmičenje fudbalera srednjoškolaca.