Prijem i novčane nagrade za đaka generacije i odlikaše

08.06.2018.

VIŠEGRAD – Na tradicionalnom prijemu uspješnih srednjoškolaca održanom u Gardskoj kući u Andrićgradu, načelnik višegradske opštine Mladen Đurević je istakao da je ova lokalna zajednica uvijek vodila brigu o mladim i uspješnim ljudima, te da će i ubuduće nastaviti da pomaže svu talentovanu omladinu.

„Veoma nas raduje informacija da ove godine mnogo srednjoškolaca želi da upiše Tehničke fakultete“, rekao je Đurević, navodeći da će isti nakon završenih studija sigurno brže doći do zaposlenja.

On je napomenuo da je opština Višegrad u saradnji sa HE „ Na Drini“ obezbijedila stipendije za sve studente koji su konkurisali, te naveo da se za ove svrhe iz budžeta izdvaja oko 150.000 KM.

Vršilac dužnosti direktora Srednje škole „ Ivo Andrić“ Divna Vasić je rekla da joj mnogo znači današnji prijem i novčane nagrade za 25 najboljih učenika u ovoj školskoj godini.

„Ovo je potvrda da su znanje i marljivost , prave i neprolazne vrijednosti“, istakla je Vasićeva.

Ona je dodala da opština Višegrad vodi računa o budućnosti mladih ljudi te kaže da se nada će svi zajedno uspjeti da obezbijede uslove za njihov povratak u ovaj grad nakon završenog školovanja.

Đak generacije ove obrazovne ustanove Vasilije Čabarkapa je izrazio zahvalnost načelniku Đureviću na nagradi i ukazanom razumijevanju, te dodao da će mu ovaj uspjeh biti podstrek za dalji red i težnju ka višim ciljevima.

„Zahvalio bih se ovom prilikom mojim profesorima, roditeljima, drugarima, i nadam se da ćemo se jednog dana svi vratiti u Višegrad kao uspješni mladi ljudi“, rekao je Čabarkapa.