Otvorene igraonice u Udruženju „Rastimo srećno“

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 16. avgusta 2018. 058.ba

ROGATICA – U okviru manifestacija posvećenih predstojećoj krsnoj slavi opštine Preobraženju Gospodnjem u Udruženju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama „Rastimo srećno“ u Rogatici juče su otvorene dvije igraonice za djecu.

Radi se o unutrašnjoj i vanjskoj igraonici u i ispred prostorija koje Udruženje koristi u zgradi bivše ekonomske škole. Namijenjene su svoj djeci iz Rogatice i okoline uz uslov da se učlane u igraonice. Članarina je simbolična – 10 maraka mjesečno za jedno dijete, drugo dijete iz iste porodice plaćaće 5, a treće neće uopšte plaćati članarinu. Od članarine oslobođena su sva djeca ometena u razvoju a članovi su našeg udruženja, reče Mile Ćebić, predsjednik udruženja „Rastimo srećno“, koje broji nešto više od 40 članova.
Da je članarina simbolična, dodaje on, vidi se po tome da se preko 50-toro djece učlanilo na dva dana prije zvaničnog otvaranja radionica, koje će raditi svaki radni dan od 17 do 21 sat, a vikendom dvokratno od 9 do 13 i 17 do 21 sati.

Unutrašnja igraonica opremljena je sa toboganom na sprat, ljuljaškama i pratećom opremom ukupne površine 12 kvadrata i za njenu opremu utrošeno je nešto više od 4000 maraka koje su obezbijedili Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske, opština Rogatica, i grupa privatnih preduzeća, zubna ambulanta „Jagodić“, članice Kola srpskih sestara i jedan broj odbojkašica iz Odbojkaškog kluba „Mladost“ iz Rogatice.

Vanjska igraonica ima dva tobogana sa dvije spojene kule i stepenicama. Tu su i četiri ljuljaške i ostala oprema u vrijednosti od 6500 maraka, koje su obezbijedili Mladi socijaldemokrati Republike Srpske i Rogatice.

Otvaranju igraonica, uz djecu koja su se mahom preselila na ovaj lokalitet, prisustvovali su predstavnici Opštinske uprave na čelu sa načelnikom Miloradom Jagodićem, koji je obećao novu pomoć Udruženju „Rastimo srećno“, Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i drugi gosti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: