Obilježen Dan opštine Rogatica

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 27. septembra 2018. 058.ba

OPTIMISTIČKI PLANOVI BUDUĆNOSTI

ROGATICA – Polaganjem vijenaca i parastosom u Spomen-sobi koja čuva uspomene na 284 poginula borca i svečanom sjednocom SO-e u Rogatici danas su okončane dvodnevne svečanosti posvećene Danu opštine kojim se vraća sjećanje na 27. septembar 1914. kada su crnogorski vojnici predvođeni legendarnim serdar Jankom Vukotićem u sadejstvu sa Limskim odredom srpske Užičke vojske i dobrovoljaca donijeli slobodu u Rogaticu poslije viševjekovnog robovanja pod Osmanlijskom imperijom i Austrougarskom monarhijom.

Parastos u Spomen-sobi služili su sveštenik crkve Svete Trojice u Rogatici Zoran Jerinić, paroh borički Njegoslav Jerlisić i protojerej-stavrofor u penziji Milorad Novaković, a vijenac opštine položili su pretavnici ove lokalne zajednice.

Na svečanoj sjednici, kojoj su prisustvovali i brojni gosti, besjedio je načelnik opštine Milorad Jagodić koji je govoreći o planovima razvoja ove lokalne zajednice najavio nove investicije u privredi i društvenim djelatnostima. Tu je skori početak rada fabrike peleta u okviru DOO „DMM“, farme krava PD „Kajtaz“, izgradnja upravne zgrade RJ „Elektrodistribucije“ Pale i tržnog centra „Zvorničanka“, nastavak radova na završetku bazena za kupanje, izgradnja spoetske dvorane i tartan staze na Sportsko-rekreacionom centru i zgrade za smještaj porodica poginulih boraca, RVI i socijalno ugroženih.

Svečana sjednica iskorišćena je i za uručenje priznanja opštine zaslužnim za njen razvoj i položaj u društvu. Povelju počasnog građanina ove lokalne zajednice ponio je Momir Krsmanović, književnik iz Beograda, a zahvalnicu Milorad Novaković, protojerej-stavrofor u penziji iz Rogatice, koji su se zahvalili na nagradama i poželjeli napredak opštine u svim oblastima života i rada.

Za sve učesnike svečane sjednice upriličen je i ručak u prostorijama motela „Park“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: