Skup slavista u Andrićgradu okupio mlade iz cijelog svijeta

RTRS - 08. septembra 2018. 058.ba

ANDRIĆGRAD – U Andrićevom institutu o srpskom jeziku uče slavisti iz cijelog svijeta. Skup slavista održava se u u organizaciji Međunarodnog slavističkog centra, pri Filološkom fakultetu u Beogradu, a ovog vikenda su u Andrićgradu.

Ono što razlikuje ovaj skup od ostalih i svrstava ga rame uz rame sa Ljetnjom školom akademije Andrić, jeste činjenica da okuplja mlade iz cijelog svijeta, koji izučavaju srpski jezik.

„Ovo je prilika da 60 studenata, među kojim su i lektori razmjenjuju iskustva, čuju određena mišljenja, prisustvuju naučnom skupu koji se tiče srpskog jezika, književnosti i kulture u inostranstvu“, rekao je zamjenik upravnika Međunarodnog slavističkog centra prof. Boško Suvajdžić.

Aleksandra Vranješ, rukovodilac Odjeljenja za književnost Andrićevog instituta, ističe da je veoma značajno da studenti slavistike nauče više o srpskom jeziku i nobelovcu Andriću.

Dominika Gopska iz Poznanja kaže da je došla zbog doktorskog rada da vježba srpski jezik, jer u Poznanju nema toliko kontakata sa srpskim jezikom.

Organizatori skupa u Andrićgradu su Filološki fakultet iz Beograda, Međunarodni slavistički centar i Andrićev institut.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: