Gađevinska ekspanzija u Rogatici – Gradi se i treća benzinska pumpa

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 17. novembra 2018. 058.ba

ROGATICA – Za razliku od ljetnje sezone, Rogatica je ovih jesenjih dana u znaku građevinaca. Uz ostalo zaposleni su na izgradnji benzinske pumpe koju gradi DOO „Nešković“ na ulazu u Rogaticu iz pravca Podromanije i Sarajeva, preko puta bivše fabrike slada.

Pumpa će imati dva rezervoara kapaciteta 110.000 kubnih metara naftnih derivata i 30 kubnih metara plina, u ovom objektu nalaziće se prostor za tehnički pregled vozila, prodavnica, mini kafić i ostale prateće prostorije, reče šef građevinske operative pri DOO „Nešković“ Nemanja Nikolić koji prati radove u Rogatici.

Radovi su, naglasio je on, počeli u prvoj polovini oktobra i već se uveliko naziru kontre budućeg objekta na površini od oko četiri dunuma zemlje. Veći dio zemljanih radova je urađeno i u toku je polaganje podzemnih instalacija. Sve ide po planu pri čemu imamo velikog „saradnika“ – vremenske prilike. To nam daje nadu da će pumpa „Nešković“ već u prvoj polovini iduće godine Rogatičanima nasuti goriva u njihova vozila.

Nikolić nije propustio priliku da se i ovog puta zahvali načelniku opštine Rogatica Miloradu Jagodiću na podršci oko izgradnje ovog objekta. Čak šta više, rekao je on, načelnik je u ovo kratko vrijeme našao za vrijedno da u dva navrata dođe na radilište uz donošenje prigodnih poklona radnicima.

Pored pumpe „Nešković“, koja će biti treća u Rogatici, uporedo se radi i na modernizaciji i asfaltiranju više manjih ulica u gradu za koje je 350.000 maraka obezbijedila Vlada Republike Srpske. Uz to u toku su pripreme i za asfaltiranje puta od lokaliteta Kula do Dolova i spomenika za preko 90 Srba stradalih u Osovu u proljeće ratne 1942. godine i izgradnja više šumskih kamionskih puteva koje finansira Šumsko gazdinstvo „Sjemeć“. Nastavljeni su radovi na bazenu za kupanje i obnavljaju fasade na 12 stambenih i stambeno-poslovnih zgrada duž Ulice Srpske sloge za što su najvećim dijelom sredstva obezbijeđena iz budžeta opštine, a u toku je gradnja marketa „Zvorničanka“ i poslovnih prostorija Radne jedinice „Elektrodistribucija“ Pale, o čemu smo pisali ovih dana.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: