Nastavlja se estetsko uređenje zgrada

SRNA - Jovana Borovčanin - 24. novembra 2018. 058.ba

VIŠEGRAD – U opštini Višegrad juče su potpisani ugovori sa pet predstavnika zajednica etažnih vlasnika o estetskom uređenju zgrada.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je da se subvencioniranje opštine uglavnom odnosi na uređenje fasada, ali i na druge dijelove zgrada.

„Na nekim zgradama koje predstavljaju opasnost i gdje su urušeni krovovi i određeni dijelovi koji se odnose na vanjsko uređenje zgrade, predvidjeli smo mogućnost subfinansiranja i te vrste radova“, rekao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, opština će, u zavisnosti od vrste radova, subfinansirati projekte sa učešćem i do 70 odsto.

„Nadam se da će se u budžetu opštine Višegrad usvojiti određena sredstva kako bi subfinansirali ovakve projekte i naredne godine“, kaže Đukanović.

Opština Višegrad je danas potpisala ugovore sa pet zajednica etažnih vlasnika, a to su ZEV „Šestica“, ZEV „Prvo sunce“, ZEV „Tunel 1“, ZEV „Ive Andrića 34“ i ZEV „Granit“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: