Raste „Zvorničanka“ u Rogatici – Temelji „legli“ sljedi montaža

09.11.2018.

ROGATICA – Iako se kalendarski pozna jesen sve više primiče, građevinska sezona u Rogatici još uveliko traje. U toku su radovi na više privrednih i infrastrukturnih objekata. Među njima svakako je najveća zgrada tržnog centra „Zvorničanke“ i upravne zgrade Radne jedinice „Elektrodistribucije“ Pale ukupne površine 3300 kvadratnih metara, od čega za potrebe električara 665 metara, a sa ostalim će raspolagati Zvorničani.

Temelje za ovu modernu zgradu koja se nalazi u trouglu ulica Srpske sloge, Radomira Naškovića i Prvomajske, preko puta autobuske stanice, čiji projekat je uradio „Geneks“ iz Zvornika, 20. septembra položili su Milorad Dodik, tada predsjednik Republike Srpske, i Željka Cvijanović, predsjednik Vlade, a radove je, poslije provedenog tendera, dobilo DOO „Baupartner“ iz Lukavca, počeli su 1. oktobra.

Kako reče Senad Gopo, šef radilišta, zemljani radovi su uglavnom završeni preko podizvođača „Ikonić-komerca“ iz Rogatice. Sada se radi na izradi armirano-betonskih konstrukcija i temelja zgrade sa temeljima za stubište i dva lifta, od kojih je jedan za teret, a drugi za osoblje i posjetioce tržnog centra, odnosno prostora elektrodistribucije, koje će imati tri spratna dijela – suteren, prizemlje i sprat. I ovi poslovi su završeni 90 posto. Sa njihovim potpunim završetkom slijedi montaža armirano-betonskih zidova stepeništa i liftova na koje će se oslanjati spratne ploče zgrade. Tu je još i posao elektroinstalatere koji treba da urade temeljni uzemljivač i da počne montaža armirano-betonskih zidova zgrade, koja će biti jedna od najljepših u Rogatici.

Pošto se radi o gotovim elementima koji već uveliko stižu na gradilište montaža će trajati desetak radnih dana, odnosno onoliko koliko je predviđeno dinamikom izgradnje, naglasio je Gopo.

Prema ugovoru, kraj izgradnje ovog objekta, koji je od velikog značaja za opštinu Rogatica, je maj iduće godine. U njemu će, uz smještaj radnika i imovine Radne jedinice elektrodistribucije, biti market, koji je već dobio naziv „Zvorničanka“, restoran, poljoprivredna i apoteka za ljude, butik za dječiju opremu, butik za odjeću odraslih, igraonica za djecu, prodavnica novina i cvjećara, a posao će dobiti najmanje 50 radnika.